Csábító finomság 3 az 1-ben: Hűtött Eperkrémleves mandulával

  • 2017.06.12.
  • 0

Csak mert szeretem…


Egy finom hideg tejszínes eperkrémleves, mely tápláló, vitamindús és hűsítő 3 az 1-ben csoda, igazán jól esik a meleg napokon. Sőt aki akarja, még luxusként egy-egy gombóc vanília fagylalttal a tetején is kényeztetheti magát… Érdemes kipróbálni, nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy ilyen formában a sok-sok vitamin sem veszik el, mivel nincs felfőzve az eper és a gyerekek is imádják. Sőt desszertként, vendégváróként is megállja a helyét.

 
Hűtött Eperkrémleves/mandulapehellyel Hozzávalók: 1 kg eper + 20 dkg 1 csomag vaníliás puding  0,5 l tej 2 ek Agavé szirup vagy cukor – ízlés szerint  2 dl tejszín tejszínhab a tálaláshoz mandulapehely

Elkészítés: Mossuk meg az epret, majd tisztítsuk meg. A lényeg ne előtt csumázzuk ki és utána mossuk meg, mert akkor az eper teleszívja magát vízzel.Készítsük el a vanília pudingot az utasításnak megfelelően, fél liter tejjel. Ha kész tegyünk bele a cukrot. Hagyjuk kihűlni.Tegyük az epret a turmixba és jól keverjük el.
Ezt követően a sűrű eper szószt, fokozatosan, öntsük a vanília pudinghoz és jól keverjük el, adjuk hozzá ízlés szerint a tejszínt, ezzel érjük el a kívánt sűrűséget, és ha szükséges, akkor mindenki ízlésének megfelelően cukrot, vagy másféle édesítőt, amit használ.Akit zavar az eper magja, az mielőtt hozzákeveri, szűrje át egy sűrű szitán. Én a Nutribullet készüléket, használom, annyira jó, hogy még az epermagot is szétdarálja, így megoldódott a szitán való szűrése az ilyen dolgoknak, ajánlom mindenkinek. Én itt vásároltam.Ha kész tegyük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálalásnál a hűtött jéghideg eperkrémlevest, mandula pehellyel, apróra vágott eper darabokkal, eperszósszal meglocsolva kínáljuk. Tejszínhabbal, mentával díszíthetjük.
*Tipp: a mandula pelyhet egy száraz serpenyőbe meg is piríthatjuk. 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza

És akkor nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre az eper!
Eper jótékony hatása: A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!Gazdag vitaminokban A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok kalcium, kálium, magnézium, vas, cink. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Ausztráliai kutatók felfedezték, hogy számos bogyóstermésű növény (pl. málna, vörös áfonya, földi- és faeper, szeder, fekete ribizli) gyümölcsének présleve 1:5 arányú hígításban gátolni tudja különféle baktériumok és a Candida albicans nevű gomba növekedését.
Eper, mint afrodiziákum? Nincsen romantikus este eper nélkül. A legújabb kutatások szerint nemcsak finom ízének köszönhetjük huncutságunkat, hanem cinktartalmának. Ugyanis az eperben található magocskáknak magas a cinktartalma, mely befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, ami fontos a spermium termelésben. Ha a cink szintje megnő, akkor a nők is sokkal jobban kívánják a szexet. Állítólag olyan anyagokat is tartalmaz, mely fokozza a vérbőséget nőknél és férfiaknál egyaránt.

Ennek a tökéletes gyümölcsnek is van hátulütője.