Fitten és egészségesen: Csirkés taco rizstészta popcornnal...

  • 2017.06.10.
  • 6

Maradék rizsből, hipergyors tortilla recept… Majd töltsd meg mindenféle földi jóval, amit szem-száj kíván! A siker tuti garantált…


Egy finom csirkés taco, házi gluténmentes tortillával és mindenféle finomsággal, tényleg egy kihagyhatatlan élvezet. Néhány apró trükk alkalmazásával a bolti verzióknál százszor finomabb végeredményt kapsz, és ebbe bizony még állományjavítók sincsenek… Ajánlom mindenkinek, aki imádja a házi tacot, továbbá az egészséges, gluténmentes étrendet követőknek is.                                                                                                                                                                                                                        

Gyömbéres csirkés taco/rizstészta popcornnal Hozzávalók: Tacohoz: 250 g lehűtött főtt jázmin rizs – de jó más rizs is 2 ek Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – de a Tescóba lehet olcsóbban is kapni itt1 db tojás egy *Himalája csipet só 180 ml kókusztej Csirkéhez: 1 db csirkemellfilé *Mediterrán grill fűszerkeverék egy csipet *Himalája só – ízlés szerint 120 ml kókusztej friss gyömbér reszelve – ízlés szerint friss chili paprika – ízlés szerint ¼ narancs leve 3-4 db friss bazsalikom levélOmlett: 2 db tojás 4 ek víz 2 csipet chili pehely két csipet *Himalája só Rizstészta popcornhoz:½ zacskó üvegtészta Tálaláshoz: friss bazsalikom 1 db avokádó 1 db narancs durvára vágott natúr kesudió babcsíra *édes-chili szósz
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

ElkészítésA csirkemellfilét vágjuk csíkokra és fűszerezzük be, majd tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt.Ezt követően a taco hozzávalóit keverjük össze egy tálba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy evőkanál segítségével kb. 2 ek rizstésztát teszünk, majd az evőkanál hátlapja segítségével kör alakúra formázzuk kb. 8-10 cm-re. Majd tegyük a forró sütőbe és süssük meg, kb. 20 perc, nekem ennyi kellett a gázsütőmön. Akkor jó, amikor a rizstaco korongok arany barnára pirulnak. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyos formában hajlítsuk rá óvatosan egy nyújtófára, és hagyjuk ott kihűlni, így felveszi a formáját. De ha nem akarunk bíbelődni vele, akkor csak halmozzuk rá majd a lentebbi tölteléket.
Majd hevítsünk fel kókuszolajat egy serpenyőbe, és a bepácolt csirkemellfilé csíkokat pirítsuk meg, majd adjunk hozzá reszelt gyömbért, chili paprikát, – sót, ha még szükséges -, és öntsük fel egy kis kókusztejjel és ízesítsük egy kis narancs levével. Majd főzzük nagy lángon készre. Ha elkészült tegyük félre.
Ezután a rizstészta popcornt készítsük el. Hevítsünk fel kókuszolajat és a rizstésztát vagy üvegtésztát pirítsuk meg benne, egyszerre ne tegyünk bele sokat, mert egy másodperc alatt készen vannak, mindig csak fokozatosan. Én a feltekert rizstésztát, egy olló segítségével kisebb darabra szoktam vágni, és úgy sütöm meg adagonként.
Ha elkészült a popcorn, akkor vágjunk fel cikkekre egy avokádót, locsoljuk meg egy kis narancslevével, hogy ne barnuljanak meg tálalásig.