Mert az élet szép: GM Túrófánk házi sárgabaracklekvárral...

  • 2017.06.07.
  • 2

Egy kiadós leves után, igazi kényeztetés második fogásként ez a könnyű és egyszerű túrófánk, és a hozzá kínált házi sárgabaracklekvár…


Sőt, egy hosszú nap után is gyorsan elkészíthető, a tésztája nagyon egyszerűen összeállítható, csupán pár percet vesz igénybe, és 15 perc alatt már tálalható az asztalra a friss meleg túrófánk a gyerekek, felnőttek örömére…
Érdemes kipróbálni, mert ez egy kihagyhatatlan gyors finomság…


Gluténmentes Túrófánk házi sárgabaracklekvárral Hozzávalók: Fánk: 25 dkg tehéntúró 3 db tojás 175 g tejföl 3 ek cukor vagy más édesítőszer: Agavé szirup, méz, kókuszcukor, gyümölcscukor stb… 1 csipet *Himalája só25 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – de az Aldiban is kapható (Aki nem lisztérzékeny, az használjon: Bio tönkölybúza fehér lisztet) Egy másik túrófánk receptemről itt olvashatsz: http://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/03/egyszeru-edes-turofank/ 1 kk szódabikarbóna Sütés: 5 dl kókuszolaj Tálalás:porcukor vagy agavé szirup, méz stb.. házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:A túrót egy villával összetörjük, és a fánk hozzávalóinál lévő alapanyagokat hozzáadjuk, a tojást, a tejfölt, a cukrot, majd a liszttel elkevert sót és szódabikarbónát is, és jól elkeverjük.
Serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat. Majd egy evőkanállal szaggassuk bele a túrófánkokat. Figyeljünk arra, hogy sütés közben a fánkok megdagadnak és megfordulnak, így egyszerre ne sokat süssünk. Maguktól is megfordulnak, de akár segíthetünk egy szűrő kanállal, ennek a segítségével én gyorsan meg szoktam fordítani, mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, adagonként 6-7 perc alatt.
Ha elkészültek, szedjük ki papírtörlőre és forrónk tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, meglocsolhatjuk agavé sziruppal, vagy mézzel.

Adhatunk hozzá finom házi sárgabaracklekvárt. De ha nincs ilyenünk, akkor cukormentes lekvárokat itt lehet kapni.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza