Ízes kalandok: Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve…

  • 2017.05.30.
  • 6

Egyszerűségében nagyszerű, könnyed és még gluténmentes is…
 
Bármennyire is sablonosnak tűnhet egy csirkemell recept, ez nem az! Izgalmas új ízekkel dobhatod fel az ebédet vagy a vacsorát. Ugyanakkor igazán nem bonyolult feladat elkészíteni, így akár hétköznapokon is ünnepelhetünk ezzel a finom fűszeres csirkével. Ez egy igazi ínyencség, amivel akár elkápráztathatod a vendégeidet is. Sőt hidegtálra is pakolhatod vendégváróként…
 
Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve/hasábburgonyával Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 3 db zöldhagyma zölddel együtt 1 nagy gerezd fokhagyma – átnyomva 1 ek kókuszolaj 1 doboz kukorica konzerv 2 db tojás 4 ek tejföl 10 dkg Torockói bazsalikomos sajt – reszelve – de bármilyen sajt jó hozzá 3 ek rizsliszt 2 csomag/tálca szeletelt bacon szalonna Fűszerek: 2 csipet *chili pehely 2 kk *Texasi füstös fűszerkeverék ½ kk *ötbors őrölt fűszer Köret: 1 kg burgonya *sült burgonya fűszer szerecsendióval
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés: A csirkemellfilét vágjuk apró kockákra. A sajtot reszeljük le, a hagymát vágjuk karikára. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk hasábokra.Fogjunk egy kisebb kenyérsütőformát, – akinek nincs ilyen, egy kisebb tortaforma is megteszi – tegyünk bele sütőpapírt, majd a szeletelt bacon szalonnával béleljük ki a széleit, mindkét oldalon, úgy, hogy a szalonna vége kilógjon a formából, és a szalonna egy kicsit fedje is egymást. Ha készen vagyunk, akkor a két végénél is ugyanúgy tegyünk szalonnát. Tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt, 180 fokra.Egy mérőpohárba üssük bele a tojást, tegyük bele a tejfölt, a lisztet és a reszelt sajtot, jól keverjük el simára. Ezt is tegyük félre.Majd egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, és pirítsuk meg a hagymát, dobjuk rá a fokhagymát, és pirítsuk tovább, addig, amíg a fokhagymának nem érezzük az illatát. Vigyázzunk el ne égjen. Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, keverjük el, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és pirítsuk meg. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a leszűrt kukoricát, aki nem szereti a kukoricát, helyette tehet bele zöldborsót is.

Ezután keverjük hozzá a tojásos-sajtos keveréket, és az egész csirkés masszát öntsük a baconnal kibélelt kenyérsütőforma közepére, majd egyengessük el, és ütögessük egy kicsit a konyhaasztalhoz, hogy a légbuborékok kiszökkenjenek belőle.Már csak az utolsó kis szösszenet van a munkából, fedjük be a texasi kukoricás-csirkés masszánkat, a kilógó baconnal, először egymás után a két oldalánál, úgy hogy fedjék egymást, majd a végén a két végénél is hajtsuk rá.

Ha elkészültünk, mehet a sütőbe, 180 fokon kb. 20-30 percre. Akkor jó, amikor szép arany barnára pirult a bacon. Ha ez a fázis megvan, akkor vegyük ki, tegyünk rá a formára egy tálcát – vigyázzunk, meg ne égessük magunkat a forró formával – és fordítsuk meg, így az alja kerül most felülre.