Miért egészségesebb a Himalája kristálysó, mint az asztali só?...

  • 2017.05.29.
  • 6

“Mindannyiunk ereiben pontosan ugyanolyan százalékban található meg a só, mint az óceánokban és ezért a sót megtaláljuk a vérünkben, a verejtékünkben és a könnyeinkben. Megkötjük az óceánt, és mikor a tengerhez visszamegyünk, akkor elérünk arra helyre, ahonnan jöttünk.” (John F. Kennedy)



A HIMALÁJA SÓ előnyei
A só életed egyik legalapvető eleme, amelyből tested is felépül. Mint az igazi szerelmesek közötti viszony, olyan erős a só és az ember közötti kapcsolat. A só nélkül egy pillanatra sem létezhetnénk. A só a Föld éltető eleme, megtalálható a vérben, a tengerben és a szárazföldön is. A benne található ásványi anyagok minden életforma számára nélkülözhetetlenek.
Az eredeti Himalája só pozitív hatásait még a kutatások is alátámasztják. Egészségügyi előnyei következzenek most itt, a teljesség igénye nélkül:

stabilizálja a szabálytalan szívverést
szabályozza a vérnyomást
kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre
normalizálja a vércukorszintet
a test sejtjeit energiával tölti fel
növeli az idegsejtek vezetőképességét, meggyorsítja az információáramlást
javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül
megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól
kitisztítja az orrmelléküregeket
a szervezet számára antihisztaminként is működik
szabályozza az alvást
megszünteti a tartós, száraz köhögést
megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását
megőrzi a szexualitást és a nemi vágyat
megelőzi a visszerek kialakulását
biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket
gyógyítja az érzelmi zavarokat.
megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét
segíti a vesét a méregtelenítésben
anti-stressz hatása van
segít fenntartani az izomtúnust és az izomerőt
megállítja a felesleges nyáltermelést


A HIMALÁJA SÓ a konyhában
A világ sómennyiségének csak egy jelentéktelen része kerül a konyháinkba, az, amit úgy hívunk: asztali só. Az intenzív reklám kampányok arról próbálják meggyőzni a népet, hogy a só még előnyösebb lesz, ha bizonyos halogénekkel (jóddal, flouriddal) dúsítják. A jód állítólag hasznos a pajzsmirigy szempontjából, a flourid pedig erősíti a fogakat. Azonban mindkét komponens csak veszélyessé teszi a nátrium-kloridot.Persze az emberi szervezetnek szüksége van jódra és flouridra is a megfelelő működéshez, de a sóhoz hozzáadott vegyületek mindegyike mesterséges, ami több kárt okoz, mint amennyi hasznot csinál. A testünk nem képes lebontani és felhasználni a mesterséges jódot és flourid vegyületeket. Ezek az anyagok gyorsítják a nitrát termelését a gyomorban, mely a legagresszívabb rákkeltő anyagok közé tartozik. A jód például hatszorosára gyorsítja a nitrátok képződését. (A Japánok például túl sok jódot fogyasztanak és náluk 25%-kal nagyobb arányban jelentkeznek a pajzsmirigy rákos megbetegedései) És sajnos az asztali sók sokszor még tartósítószereket is tartalmaznak., többek között kalcium-karbonátot, magnézium-karbonátot vagy alumínium-hidroxidot, melyek megakadályozzák, hogy a só kifejthesse pozitív hatásait. Az alumínium egy könnyű fém, ami felhalmozódik az agyban, melynek súlyos következményei (pl. Alzheimer-kór) lehetnek. Az alumínium aláássa az idegi útvonalakat, így gátolva a gondolkodási folyamatainkat. A tiszta, szennyeződésmentes só azonban éppen fejleszti az agyi funkciókat. A természetben, a sóban csak a természetben előforduló kalcium, kálium és magnézium található meg. És szükségünk is van a sóra ahhoz, hogy szervezetünk tökéletesen működhessen. Szükségünk van a kalcium, kálium és magnézium természetes arányára, hogy testünk felszívhassa, és optimálisan hasznosítani tudja ezeket az anyagokat. Sóból pedig bőven van a Földön, főleg az óceánok mélyén. Ugyanakkor mivel óceánjainkat is szennyezzük, ezért szükség van a só megtisztítására, mielőtt az asztalunkra kerül. A tengeri só tehát már nem olyan előnyös, mint régen. De nem kell aggódni, hiszen a Föld felszínén is hatalmas sótelepek találhatóak azokon a helyeken, ahol régen víz fedte a területet.  A Himalája-só is egy ilyen kristályos só, amit még nem szennyezett be az emberi kéz. A Himalája só a régi ősi óceánok emlékét hordozza és minden olyan elemet tartalmaz, amire a testünknek feltétlenül szüksége van. A Himalája só az egyetlen só, ami még hordozza eme anyagok összes előnyét. Forrás

A szervezetünk nem tud só nélkül élni, és egy krízishelyzetben nagyon nehéz lehet igazi sóra találni. A himalája só, teljes spektrumú só, tárolása nem csak most segít az egészségünkön, de a jövőbeli ételhiány ellen is tápanyagot biztosít.
Ha sokat edzünk, sokat mozgunk, vagy ha nagyon forró éghajlaton élünk, a szervezetünknek egyre több só kell. De a feldolgozott só nem látja el a testünket azokkal az ásványokkal, amelyekre szüksége van, hogy újratöltődjön. Csak a teljes spektrumú só elégíti ki a szervezetünk igazi só szükségleteit.
A gyorsételek utáni vágy gyakran csak a teljes spektrumú só utáni sóvárgás. Amikor a szervezetünkből hiányoznak az ásványok, akkor kényszeresen még többet fogyasztanánk. Ezt sokszor az agyunk úgy értelmezi félre, mintha sós ropogtatni valókra vágyakoznánk. De a teljes spektrumú só fogyasztása (csak mértékkel), sokszor csökkenti a gyorsételek utáni sóvárgást.
Megjegyzés: Ha magas a vérnyomásunk vagy nagyon sok sós feldolgozott ételt fogyasztunk, nyilvánvaló hogy ne növeljük a sóbevitelt. Ehelyett, a feldolgozott sót helyettesítsük teljes spektrumú sóval. Ne együnk több sós ropogtatni valót és konzervlevest, és kezdjünk el friss gyümölcsleveket és otthon készült teljes spektrumos sóval főzött ételeket fogyasztani.
Főzzünk, süssünk tehát Himalája sóval egészségünk megőrzése érdekében. Én is ezt teszem, mivel a Himalája kristálysó 84 ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz, beleértve a jódot is.
Én itt szoktam vásárolni: http://azsiabolt.hu/termekek
De megvásárolható még itt is.

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó egészséget! Klarissza