Fitt epres-joghurtos jégkrém a hűsítő csoda…

  • 2017.05.29.
  • 1

Ettől lesz szebb a nyár! A gyerekek, felnőttek örömére…

Hiszen a melegben, nem lehet hideg édesség nélkül élni, de a házi jégkrémek minden fronton verik a bolti kínálatot. Mindössze 3 hozzávalóból, isteni finom, egészséges és alakbarát jégkrémet készíthetünk 5 perc alatt, mely mindenkit boldoggá tesz! No persze, a fagyasztást leszámítva, amikor is hűsöl a hűtőben egy magában…

Arról nem is beszélve, hogy százszor ízesebb és egészségesebb lesz a jégkrém, ha magunk készítjük el, mert nem sajnáljuk belőle az alapanyagokat, a gyümölcsöt, joghurtot stb. Viszont minden nem oda való dolgot kihagyunk belőle, amit a bolti termékek tartalmaznak…
Epres-joghurtos házi jégkrém Hozzávalók:EperAgavé szirup vagy méz – ízlésünknek megfelelőenGörög joghurt
Elkészítés:Arányokat nem írtam a hozzávalóknál, mert van aki egy-kettőt készít, van akinél nagy a család és sok a gyerkőc, azok több adagot készítenek, és az is fontos, ki milyen nagyságú jégkrém készítőt használ, vagy esetleg más kelléket.
Először is, a görög joghurtot keverjük össze agavé sziruppal, vagy ha nincs otthon, akkor mézzel.
Az epret pürésítjük egy kézi botmixerrel, vagy robotgéppel, de ha egyik sincs, megteszi egy krumplinyomó is…
Ha elkészültünk, vegyük elő a jégkrém formákat, kanalazzunk az aljára eper pürét, majd a görög joghurtot és ismét eper pürét és joghurtot…

Majd egy kicsit ütögessük a konyhapulthoz, hogy a levegő kiszökkenjen a résekből.  Bármit szórhatunk közé, csak a fantázia szab határt, én az egyiknél, volt egy kis maradék gluténmentes fehér csokoládém, melyet apróra vágtam, – de akár le is reszelhetjük a csokoládét –  és közéje szórtam. De látszik is a képen, hogy nem eléggé ráztam, vagyis ütögettem a konyhapulthoz, mert levegős maradt a csokoládénál. Na, majd, legközelebb ügyesebb leszek…

Ennyi is volt a munka vele, mehet a hűtőbe hűsölni, de érdemes beállítani valamilyen csipogó ébresztőt, hogy emlékeztessen erre a kulcsfontosságú mozdulatra két/négy órával később, (hűtője válogatja) különben nem pálcikás fagyink lesz, csak ízesített jégtömbjeink.
*Tipp: Házi jégkrém készítéshez többfelé kapni műanyag szettet, ami nem nagy beruházás, és nagyon praktikus. Esetleg műanyag kávés poharakat is használhatunk, minden szupermarketben lehet kapni óriási kiszerelésben, vagy gondosan félretesszük a kiürült joghurtos poharakat a jégkrém készítéshez, és csak beletöltjük az alapanyagokat, majd mikor félig megfagyott, lapos fapálcikát döfünk a közepébe, melyet akár a gyógyszertárban is beszerezhetünk.