Egyszerű és különleges: Hawaii ananászos csirke spagettivel…

  • 2017.05.23.
  • 3

20 perc alatt készen van…

Imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül.

A csirkehús elég jó választás minden alkalomra. Szinte mindenki szereti, nem zsíros, és remekül ízesíthető. Könnyen és gyorsan elkészíthető, így kezdőknek is bátran ajánlom, arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcök is imádják…


Hawaii ananászos tejszínes csirke spagettivel Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé 1 db friss nagy ananász 250-300 ml tejszín *Mediterrán grill fűszerkeverék 2 szál zöldhagyma 1 db piros Kaliforniai paprika 1 tálca Feketeerdő sonka *Himalája só *ötbors őrölt fűszer *cayenne bors 1 gerezd fokhagyma 2 ek kókuszolaj Barilla spagetti – gluténmentesen itt: http://www.italiaizei.hu/47-glutenmentes-tesztak https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/8914/schar_glutenmentes_spagetti_teszta_500g/ A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat. Kockákra vágjuk fel a csirkemellet, majd ízesítsük, a mediterrán fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg cayenne borssal, ízlés szerint.Vágjuk a zöldhagymát karikára, a Kaliforniai paprikát apró kockára, a feketeerdő sonkát csíkokra. Ha készen vagyunk, tegyük félre. Majd pucoljuk meg az ananászt, és vágjuk kisebb kockákra, kb. ugyanolyanra, amelyre a csirkemellet vágtuk fel, (vigyázzunk, mert az ananász közepe fás és kemény, azt dobjuk ki) és ezt is tegyük félre. Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele és forrásig melegítjük. Ezt követően, tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – (Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le és öblítsük le egy kis hideg vízzel, ha nem Barilla tésztát főzünk ki, és tegyünk bele egy ek kókusz olajat és jól keverjük el.
Itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről: http://hu.barilla.com/promo/index.jsp http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm