Kerti parti kedvenc: Az epres nutellás falatkák...

  • 2017.05.16.
  • 7

Sütés nélküli és finom…


 
Gyorsan elkészül, nem túl édes, csinos kis finomság. Aki szereti a tiramisut, annak ezt is ki kell próbálnia…
 
 
A tavasz első kerti mulatságára készült süti falatkák, megbolondítva eperrel. Piskótatallérokból, ebéd utánra, vagy délutáni kávéhoz pedig villával eszegetős “szeletek” babapiskótából kerültek az asztalra. Felnőttek, gyerekek nagy-nagy örömére…

Epres-nutellás parti falatkák kókusszal Hozzávalók:babapiskóta – gluténmentesen itt: http://naturda.hu/spd/128613/Schar-Savoiardi-glutenmentes-babapiskota-150-gpiskótatallér – gluténmentesen itt: http://www.joegeszseget.hu/glutenmentes-celi-hope-piskotataller-120gmascarpone – szobahőmérsékletűnutella vagy házi nutella készítése itt: http://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/langyos tej – vagy felnőtteknek a langyos tejbe baileys, tojáslikőrt is keverhetünkkókuszreszelék 10-20 dkg eper Díszítés: gyerekeknek színes dekor cukorka

Elkészítés:Mennyiségeket a hozzávalónál, azért nem írtam le, mert a nutellából sem fogy el annyi, még ha kis üvegeset is veszünk. A babapiskóta, piskótatallér pedig attól függ, mekkora az a baráti társaság, akinek készül. Nekem azért maradt belőle. Tej és kókuszreszelék, meg szerintem minden kamrában megtalálható otthon.

Az elkészítés hihetetlenül egyszerű. Vágjuk fel az epreket egy éles késsel vékony szeletekre.
Egy babapiskótát megkenünk mascarponéval, egyet mogyorókrémmel, közéje helyezzük a felvágott eperszeleteket, és összetapasztjuk őket.

Így járunk el a piskótatallér esetében is, sőt ott lehet a gyerekeknek epreset illetve színes dekor cukorkával is megszórni a közepét és majdan az oldalát is.

Langyos tejbe mártjuk, és kókuszreszelékben megforgatjuk. A babapiskótákat épp csak egy pillanatra kell a tejbe mártani, a tallérok pár másodpercig fürdethetőek, mert azok szárazabbak, tömörebbek, mint a babapiskóta.

A gyerekek is segíthetnek, ezt a finomságot elkészíteni, élvezni fogják nagyon… ők egy evőkanál segítségével tudják, meglocsolgatni a kész nutellás krémes sütiket a langyos tejjel.
A langyos tejbe lehet beletenni a felnőtteknek tojáslikőrt, vagy baileyst, ki, amit szeret.