Pikáns grillezett brokkoli – BBQ Louisiana sült csirkemellel…

  • 2017.05.08.
  • 1

Versenyfutás az idővel, ebéd vagy vacsora 20 perc alatt…

Ha nincs túl sok időd, akkor ezt a gyors receptet használd, és tuti, hogy elbűvölöd vele a családodat…
 
Kétségtelen, hogy a csirkemell meglehetősen sovány húsféle, de éppen ezért – a vegán kívül – minden étrendbe beilleszthető, kiváló tápértékkel bír. S igen, diéta, fogyókúra idején is bátran fogyaszthatjuk, hiszen mindössze 1-2 gramm zsírt, viszont 20-25 g fehérjét tartalmaz.
Bármikor beszerezhető hazafelé tartva, akár közért, piac, szupermarket. Egy könnyed grillezett zöldség mellé, egyszerűen fenomenális.
 
Nálunk is rengetegszer van csirkemell, a lányom imádja, az év 365 napján tudná enni… de persze, nem mindig ugyanazt, mindig új és újabb ízesítést kell kitalálnom neki… de persze ebben segítenek a jó kis fűszerek is. A blog oldalamon sokszor fogsz találkozni/és már találkozhatsz is, ilyen egyszerű finomsággal, de ez jó, hiszen lassan itt a grillszezon is, és mehetünk a kertbe grillezni… így Te is, egy fenséges gyors ételt tudsz kreálni, hipp-hopp…   Arról nem is beszélve, hogy isteni finom, kezdőknek is ajánlom…
  
Pikáns grillezett brokkoli – BBQ Louisiana sült csirkemellel Hozzávalók: 1 db nagy csirkemell *BBQ Louisiana fűszerkeverék *ötbors durvára darált *cayenne bors *Himalája só – ízlés szerint egy nagy fej brokkoli 1 kk kapribogyó – lé nélkül csomagolt feta sajt negyede friss kakukkfű – ízlés szerint egy löttyintésnyi extra szűz olívaolaj 6 db szárított paradicsom 
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csirkemellet vágjuk ketté és a vastagabb részeket is ketté. Ezt követően fűszerezzük be a bbq louisiana fűszerkeverékkel, borsozzuk, sózzuk még egy kicsikét, majd szórjuk meg egy kevéske cayenne borssal.  Tegyük egy műanyag dobozba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd tegyük félre pácolódni, amíg elkészítjük a pikáns brokkolit. A brokkolit mossuk meg, majd a szárát egy zöldségpucolóval tisztítsuk meg. Ha elkészültünk vágjuk félbe, majd megint félbe. Négy szép brokkoli darabkát kapunk. Ha nagyobb a család, akkor duplázzuk meg a fenti adag mennyiséget. Majd vegyünk elő 4 db alufóliát, és tegyük rá a brokkolit, külön-külön, majd tegyük félre, amíg a pikáns aszalt paradicsomos és fetasajtos brokkoli masszánkat elkészítjük.
Készítsük elő egy kis tálat, majd vágjuk apróra az aszalt paradicsomot és tegyük bele, öntsünk az aszalt paradicsom olívaolajából is egy keveset a tálba, a finom ízek benne vannak. Majd vágjuk fel a kapribogyót szintén apróra, a feta sajtot morzsoljuk el, friss kakukkfű leveleit szedjük le, és mindezt adjuk az aszalt paradicsomhoz. Öntsünk rá egy löttyintésnyi olívaolajat és jól keverjük össze.
Most jön a brokkoli masszás… Vegyük négyfelé a paradicsomos feta sajtos masszánkat, és egyenként masszírozzuk bele a brokkoliba, a száracskái közé is. Ha elkészültünk, akkor csomagoljuk be, mint egy batyut az alufóliába.