Diétás kókuszos piskótatekercs – lisztmentesen...

  • 2017.05.07.
  • 5

A legfinomabb kihagyhatatlan finomság egyszerűen…


Egy igazán alakkímélő desszert, diétázóknak, fogyókúrázóknak, egészséges életmódot követőknek, de bárkinek ajánlom, aki egy kicsit csökkenteni szeretné a kalóriákat a mindennapok rohanó forgatagában…

Imádom ezt a kókuszos süteményt, mert lisztmentes és gyümölcscukorral készítettem. Több variációt írtam le, a krém elkészítésénél, mindenki kiválaszthatja a magának tetsző ízesítést. De igazán a lisztmentes piskótatésztán van a hangsúly, a töltelék lehet bármi, gyümölcs és joghurt vagy gesztenyemassza és meggy, vagy cukormentes lekvár stb., csak a képzelet szab határt, mit kívánunk körítésként…
Egyszerű elkészíteni, kezdőknek is szívből ajánlom…  

Diétás kókuszos piskótatekercs – lisztmentesen Hozzávalók: Vaníliapudingos piskótatészta: 6 ek gyümölcscukor 6 tojás 2 csomag vaníliás pudingpor fél csomag sütőpor Krém: 250 g mascarpone 1 ek gyümölcscukor 1 csomag habtejszín 1 csomag habfixáló por majd kettévesszük a krémet és az egyik feléhez hozzáadunk: 3 ek nutellát a másik feléhez pedig: 4-5 ek kókuszreszelék – ízlés szerint

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Először is készítsük el a lisztmentes vanília pudingporból készülő piskótatésztánkat: A tojássárgáját egy robotgép segítségével, elkeverjük 3 ek gyümölcscukorral, amikor szép halványsárga, akkor a vaníliás pudingporhoz hozzá keverjük a sütőport, és hozzáadjuk a cukros tojáshoz, majd keverjük el jól.
A tojásfehérjét egy robotgép segítségével verjük fel kemény habbá, közben adjunk hozzá egy csipet sót, majd 3 ek gyümölcscukrot apránként. Majd keverjük hozzá, a felvert tojásfehérjét a tojásos masszához, óvatosan, ne keverjük ki belőle a levegőt. Ezután, a masszát öntsük, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 fokon 10-15 percig süssük, nekem a gázsütőmön 14 perc kellett. Tűpróbát végezzünk.
Ha megsült a vaníliás pudingporból készült piskótatésztánk, akkor egy jól kifacsart nedves konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt, lehúzzuk róla, majd szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni, feltekerve. Amíg hűl a lisztmentes vanília pudingos piskótatésztánk, addig készítsük el a mascarpone krémet:
A szobahőmérsékletű mascarponét keverjük össze, az 1 ek gyümölcscukorral. Majd vegyük ketté a krémet, az egyikbe keverjük bele a kókuszreszeléket, a másikba a nutellát. Ezt követően a hideg tejszín verjük fel, és keverjük hozzá a felét a nutellás krémbe, a másik felét pedig a kókuszos krémbe.

Kitekerjük a kihűlt piskótatekercset, megkenjük a nutellás tejszínes krém kb 2/3-val, majd rákenjük a kókuszos m