Mamma mia, mennyei sajtos-sonkás tésztarózsa…

  • 2017.04.28.
  • 7

Csak 15 perc és már ehetjük is…

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és mindezek tetejébe még isteni finom is! Hiszen az olvadó, nyúlós sajt, a pikáns sonka, a füstölt bacon, és a lasagne tészta, nyakon öntve a szaftos tejszínnel, ez mindenkit elvarázsol, igazán nyálcsorgató finomság… Jó, jó nem szaporítom a szót, jöjjön a recept, mert már bizony megebédeltem, de újból csorog a nyálam, hogy még egy adagot befaljak belőle… Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom…

Sajtos-sonkás tésztarózsa/baconos ízbombával Hozzávalók: 12 db lasagne tészta – akár gluténmentesen is, legolcsóbban itt: https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004120307861?gclid=CNiz3e2pxdMCFVAo0wodJ0QIgA 1 tasak szeletelt bacon 20 dkg házi lágy sajt 3 zacskó mozzarella sajt 1 tasak szeletelt sertéssonka felvágott – akár gluténmentesen itt: https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/enjoy-free/glutenmentes-termekek/reszletes-oldal/ps/p/prmium-sertssonka/ 2 zacskó tejszín friss kakukkfű – ízlés szerintElkészítés: A lasagne tésztákat előfőzzük, forrásban lévő sós vízbe kb. 5-6 percig, – (én meg szoktam tapogatni a tésztát, így érzem, hogy mikor jó, fontos, hogy ne főzzük túl, mert el fog szakadni a tészta, de jól tekerhető legyen, amikor lehűtjük) – időnként kevergessük meg, hogy ne ragadjon össze a tészta. Ha elkészült, akkor azonnal egy tál jeges vízbe, vagy jó hideg vízbe szedjük ki, hogy leálljon a főzés és ne puhuljanak tovább. Hagyjuk itt egy pár percig, hogy lehűljenek, majd szűrjük le, óvatosan, és hagyjuk lecsöpögni a vizet róla.Amíg hűsöl a tészta, szeleteljük fel egy jó éles késsel vékonyra a mozzarella sajtot, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ennyi idő elég is a tésztának, amíg ezzel a fázissal elkészülünk. Ezt követően 4 db előfőzött lasagne tésztát tegyünk egy vágódeszkára, úgy hogy kb. másfél-két cm-el fedjék egymást. Ha a fentiekkel elkészültünk, akkor kezdjük el, befedni a tészta lapokat: Először a vékony szeletelt bacont tegyünk rá, majd a mozzarella sajtot, tépkedjünk rá házi lágy sajtot, csak úgy össze-vissza, ahogy jól esik. Én azt szeretem, ha jó sajtos. Majd tegyük rá a szeletelt sonka felvágottat.
Ezután fogjuk a tésztát és szorosan tekerjük fel. Ezért kellett az előfőzés, hogy könnyű legyen vele dolgozni, feltekerhető legyen. A munka nehezével, már készen is vagyunk.  – (a többi tésztával is így járjunk el.) – Aztán fogjunk egy jó éles kést, és vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, egyenként helyezzük egy hőálló jénaiba, vagy tepsibe, úgy, hogy felfelé fordítva legyenek. Így, olyanok lesznek, mint a tészta rózsák. Ha ezzel is megvagyunk, öntsük nyakon a tejszínnel, és mehet a sütőbe kb. 9-10 percre, mivel előfőzött a tészta, nem kell neki sok idő.
Tálalásnál szórjuk meg friss kakukkfűvel, és még melegen falatozhatjuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza