Nachos rántott csirkeszárnyak/édes-csípős chili szósszal...

  • 2017.03.05.
  • 2

Szuper-ropogós rántott csirkeszárnyak, ez mindenki kedvence, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlós…
 
 Mártogatóssal, salátával esetleg egyéb körettel kiváló ebéd vagy akár vacsora lehet, de önmagában édes-csípős chili szósszal imádom a legjobban. Arról nem is beszélve, hogy ez a variáció gluténmentes, így ezt bárki fogyaszthatja… Sőt, ezzel a panírozással, készíthetünk rántott húst, rántott csirkecombot, zöldségeket is akár.

Nachos rántott csirkeszárnyak/édes-csípős chili szósszal Hozzávalók: 0,5-1 kg csirkeszárny rizsliszt egy nagy zacskó natúr tortilla chips 4 db tojás Fűszerek: *Himalája só *cayenne bors *ötbors őrölt fűszer *sültburgonya fűszersó szerecsendióval kókuszzsírMártogatós:*édes-csípős chili szósz
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés: A csirkeszárnyak végét vagdossuk le, majd az ízületénél vágjuk ketté. Én a végét le szoktam fagyasztani, és alapleves készítésénél felhasználom. Majd fűszerezzük be sültburgonya fűszersóval, borsozzuk, és még egy kis cayenne borssal is ízesítsük.
Ezt követően előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, egy kis zsiradékkal 15 percig süssük elő. Ha kész és kihűlt, akkor a szokásos módon panírozzuk be a csirkeszárnyakat. Egy tányérba tegyünk, rizslisztet ízesítsük, sóval, cayenne borssal és ötbors fűszerrel, keverjük össze. Egy másik tányérba, törjük fel a tojásokat, sózzuk, és egy villával keverjük össze. A harmadik tányérba kerül a natúr tortilla chips, – melyet előtte egy darálón megdarálunk egy kicsit, olyan szemcsés állagúra-, majd sózzuk. Ezután már jöhet a homokozás, ezt szoktam mondani, a panírozásra, mert olyan, mint amikor gyerekkorunkba saraztunk a homokozóba…
Ha elkészültünk, hevítsünk kókuszzsírt a serpenyőbe és süssük arany barnára a csirkeszárnyakat. Ha a végén maradt tojás és rizsliszt, keverjük össze és egy kanállal szaggassuk bele a kókuszzsírba és süssük ropogósra. Isteni finom.
Tálaljuk édes-csípős chili szósszal a nachos rántott csirkeszárnyakat, szórjuk meg apróra vágott snidlinggel. Aki szeretne, készíthet hozzá salátát, vagy egyéb más köretet is. 
Előzőekben panko és corn flakesbe paníroztam hús, az is nagyon finom, annak az elérhetőségét itt találjátok: http://mediterran.cafeblog.hu/2015/08/15/ropogos-sajtos-rantott-husrozmaringos-tejszines-burgonyapurevel-es-salataval/

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza