Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal...

  • 2016.09.30.
  • 6

Ha ezt a finom sütit megkóstolod, bizony gyengéden felébreszti az érzékeidet… Csak 30 perc! Kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted… hiszen egészséges és isteni finom… Nyami-nyami… Kezdőknek – fiataloknak és mindenkinek ajánlom, aki szeret büntetlenül nassolni… Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal Hozzávalók: 125 g vaj 1½ csésze kókuszcukor – (125 ml-es ½ Cup mérve: a 1½) 4 db tojás100 ml kókuszolaj adunk hozzá még, és szintén jól elkeverjük.375 ml őrölt mandula – (1 Cup=250 ml + ½ Cup=125 ml) 125 ml Bio fehér tönköly liszt – (1/2 Cup=125 ml) Ha teljesen gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor liszt helyett, használjatok őrölt mandulát, nekem ki kellett egészítenem, mert csak a fenti mennyiségű őrölt mandulám volt otthon) 1 csomag sütőpor250 ml (1 Cup) kókuszreszelék3-4 db lime leve 1 db lime reszelt héjaÖntet: 100 ml Agave szirup 1 db lime leveMennyiségek méréséhez, az alábbi blog bejegyzésemnél találtok információt: http://mediterran.cafeblog.hu/2016/07/31/merleg-nelkul-jo-ha-tudjuk/Elkészítés: A vajat, a cukorral keverjük el egy robotgéppel habosra.Ezt követően, egyenként adagoljuk hozzá a 4 db tojást, és jó keverjük el. Keverjük hozzá a kókuszolajat.Ha készen vagyunk, akkor egy fakanál segítségével keverjük hozzá az őrölt mandulát, a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport.Facsarjunk ki 3-4 lime levét és 1 lime reszelt héját is keverjük bele.  *Tipp: a lime-ból a leve könnyebben kifacsarható, ha előtte a konyha pulton kezünkkel meggörgetjük)Ha elkészültünk, akkor tegyük egy sütőpapírral kibélelt torta formába, és 180 fokon 20-40 perc alatt süssük készre. Nekem gázsütőn: 25 perc kellett.Amíg sül a sütink, az agave szirupot keverjünk össze a lime levével, ez lesz a szirupos öntet.Ha elkészült a kókuszos tortánk, akkor tálalásnál lime sziruppal megöntözzük a torta szeleteket, reszeljünk rá lime héját díszítésként, kínálhatunk hozzá tejszínhabot: (habszifonba, vagy habverővel felvert legyen, ne a bolti növényi flakonos).Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… KöszönömTovábbi receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarisszaJó étvágyat és jó egészséget! Klarissza