Paradicsomos cukkini ragú, sült húsgombócokkal

  • 2013.07.25.
  • 5

Ramsay után szabadon! mert az eredeti ötlet tőle származik, a mi ízlésünkhöz igazodva. Nem új számomra ez a fajta sült húsgombóc változat, sőt, nagy előszeretettel készítem egy másik fogáshoz is, ITT megnézhetitek, a gombóc recept tehát ugyanaz!Hozzávalók a ragúhoz:1 nagy fej hagymaolívaolaj1 kg. paradicsomkb. fél liter húsleves2 cukkinichili paprika 2-3 szál borsikafűsó, bors, kevés cukor.A paradicsomok sima felét, keresztbe bevágtam, forró vízbe dobtam, hagytam benne1-2 percig, majd átszedtem egy tál vízbe, amibe jégkockát is tettem. A hideg víz hatására, a paradicsom héja könnyen leválik.A cukkinik héját ha zsenge, nem muszáj levágni, felkockáztam, a paradicsommal együtt. A hagymát apróra vágtam, az olajban üvegesre pároltam, sóztam, hozzáöntöttem a
paradicsomot, majd miután felforrt, adtam hozzá a cukkinit, csombort, borst, és a húslevest. Lassú tűzön hagytam megpuhulni, közben elkészítettem a húsgombócokat. Amikor elkészült, pici cukorral ízesítettem, hozzáadtam a kisült húsgombócokat, feléhez, a mi adagunkhoz, hozzáadtam a csili paprikát és már fogyasztható is!