Meggyes habszelet

  • 2013.07.01.
  • 8

Tombol a meggy szezon, ki nem hagynám a vele készült sütiket, mert nagyon szeretjük! A cukormáz, a legutóbbi citromos süti alapján készült.Hozzávalók (8 nagy szelethez) :3 tojás10 dkg. porcukor + 10 dkg. a mázhoz15 dkg. liszt2 tk. sütőpor70 dkg. magozott meggy3 dl.tejszín1 cs. vaníliás cukor. A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, közepes tepsibe öntöttem. Csak az
egyik felére, sűrűn meggyet szórtam, előmelegített, 180 fokon 12 percig sütöttem.Sütés után, kiborítottam, és hosszába kettévágtam, majd háromszögű szeletekre vágtam mindkét tészta csíkot. A megmaradt meggyet összekevertem 2 ek. cukorral, összepasszíroztam, (a levéből pár kanállal kiszedtem a mázhoz) majd a tészta meggyes felére kentem. A porcukrot a meggylével összekevertem, sűrű, kenhető masszává.
A tejszínt a
vaníliával, kemény habbá vertem, a már kihűlt meggyes tésztán elosztottam, a másik felére kentem a cukormázat, majd a habra igazítottam. Fogyasztás előtt, 1-2 óráig hűtőbe pihentettem.