Kókuszos málnatorta

  • 2013.07.17.
  • 3

A hétvégén, ezer éve nem látott barátunk látogatott meg, desszertnek ezt a finomságot sütöttem. Tésztához:5 dkg. kókuszreszelék12 dkg.vaj vagy margarin15 dkg. cukor1 cs. vaníliás cukor4 tojás10 dkg. lisztfél csomag sütőporTöltelék: 25 dkg. málna5 dkg. kókuszreszelék 5 dl. tejszín2 ek. cukor 2 cs. habfixáló (ha növényi alapú a tejszín, elhagyható)2 ek.sárgabaracklekvár.A kókuszreszeléket világosra pirítottam,vigyázzatok, mert hamar megég! A vajat a cukorra, és a vaníliás cukorral habosra kevertem. A tojások sárgáját egyenként a vajas masszába vegyítettem, majd a lisztet, amibe beleszórtam a sütőport, és a pirított kókuszt. Legvégül összeforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. 26 cm.-es formába simítottam, 175 fokon, 30 percig sütöttem. A formából kivéve, hűlni hagytam.
A málnákat átválogattam, megmostam. A tejszínből kemény habot vertem, hozzáadtam a cukrot, és a habfixálót. A málna 3/4 részével és a kókusszal összeforgattam. A kihűlt tészta közepét kivájtam, széles peremet hagyva...
A megmelegített lekvárral megkentem, ráhalmoztam a tejszínes tölteléket. Az oldalára tehető az összemorzsolt kivájt torta belseje, én, pirított kókuszreszelékkel és málnaszemekkel díszítettem. Pár órára a hűtőbe hagytam dermedni. Megvágva már nem tudom megmutatni, majd legközelebb :)

Címkék

Torta