Hortobágyi húsos palacsinta

  • 2013.06.12.
  • 0

Úgy emlékeztem, hogy már rég feljegyeztem, és nem! már több palacsinta receptem is van, e fölött, méltatlanul, elsiklottam. Nagyon szeretjük, és én mindig teszek hozzá gombát is, így szoktam meg, ettől még gazdagabb, de,volt már olyan, hogy csak gombapörkölttel töltöttem, húsnélkül.Hozzávalók:15-20 db.palacsinta30 dkg. darált marhahús (de lehet bármilyen más is) 1 nagy fej hagyma20 dkg. gomba1 zöldpaprika1 paradicsom2 dl. tejfölsó, bors,pirospaprika.
Először kisütöttem a palacsintákat.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a húst, sóztam, borsóztam, paprikáztam, együtt még pirítottam egy keveset, majd lefedve főztem, amíg előkészítettem a többi hozzávalót. A gombát megpucoltam, a paprikával, paradicsommal egyforma darabkákra vágtam, a pörkölt alaphoz adva, készre főztem. Amikor elkészült, szűrőn átszűrtem,(a zöldségek és a hús is enged ki magából levet)
a
szaftot visszatettem a tűzre, amikor újból felforrt, elkevertem benne a tejfölt.
A palacsintákat megtöltöttem a töltelékkel, egy tűzálló tálat vékonyan kivajaztam, ráfektettem a felcsavart palacsintákat és előmelegített sütőben, felforrósítottam. Amikor elkészült, melegen, a szafttal tálaltam.

Címkék

Palacsinta