Mogyorókrémes kuglóf

  • 2013.05.20.
  • 4

A hosszú hétvégére sütöttem, reggelire, uzsonnára. Igazi klasszikus sütemény! Nagyon finom, nem száraz, gondolom köszönhető a mogyorókrémnek, de még másnap is finom volt. Megbolondítható még egy csokimázzal is, én most csak porcukorral szórtam meg. Hozzávalók:4 tojás20 dkg porcukor20 dkg liszt1 cs. sütőpor1 dl tej1 dl olaj1 ek. kakaó 2 ek. mogyorókrém (pl. Nutella) 1 citrom reszelt héjaA tojásokat szétválasztottam, fehérjét kemény habbá vertem, 2 ek. cukorral, sárgáját a többi cukorral habosra kevertem, beleöntöttem az olajat, majd a tejet és jól összekevertem. Beleszórtam a sütőporos lisztet, a reszelt citromhéjat, a felvert tojások habjával óvatosan összeforgattam. A massza felét
kikent és kilisztezett formába öntöttem. A mogyorókrémet összekevertem a kakaóval, pár kanál tejjel lazítottam, hogy ne legyen túl masszív, így adtam a másik tésztához, a világos massza tetejére kanalaztam, majd egy késsel többször S formákat írtam, ettől lett márványos. Előmelegített sütőbe 180 fokon, 45-50 percig sütöttem, tűpróbával ellenőrizzétek. Még forrón kiborítottam, rácson hagytam kihűlni, vaníliás porcukorral meghintettem. Nekem, tejeskávéval a legfinomabb :)Recept a Sütigyárból !

Címkék

Desszert