Tavaszi tekercs

  • 2013.04.20.
  • 8

Nem azért mert most tavasz van, (mert amúgy már nyár!) hanem, mert vágytam valami könnyűre. Ezért is,nem az olajban kisütött verzió, hanem a nyersen fogyasztható.Remek vendégváró, könnyű vacsora, stb. Hozzávalók:zsenge sárgarépauborkajégsalátaüvegtésztarizslapok.Mártogatós:
2 ek. szójaszósz1 ek. lime leve1 kk. rizsecet2 kk. barnacukor
2 cikk reszelt fokhagyma1 tk. reszelt gyömbér.A rizslapok, beszerezhetők bármely keleti vagy nagyobb üzletben is, a többi hozzávalóval együtt. Így néz ki, ha valaki nem ismerné...A mártás hozzávalóit összekevertem, a zöldségeket hasábokra vágtam, salátát csíkokra.Az üvegtésztát, forró, sós vízzel leforráztam, lefedve hagytam 2-3 percet, ennyi idő elég, hogy megpuhuljon, leszűrtem. Egy tiszta konyharuhát kiterítettem, kikészítettem egy lapostányér meleg vízet, a rizslapok mindkét oldalát megmártottam benne, kiterítettem a konyharuhára, majd a zöldségekből, tésztából halmoztam egy csíkba, a közepére, először ráhajtottam a két szélső részét, majd a hozzám közel eső részénél szorosan felgöngyöltem. A rizslap nagyon tud ragadni, de ha vizes kézzel dolgozunk, könnyen kezelhető! Ha nem fogyasztjuk el azonnal, vizes konyharuhával letakarva, pár órát is kibír hűtőben.A szósszal kínáljuk.