Mogyorókrémes ostyaszelet

  • 2013.03.30.
  • 1

Ez egy nagyon szerethető süti, mivel csak a krémet kell elkészíteni hozzá, az ostyalap adva van. Azonban a címmel ellentétbe nem ajánlom elkészítését az ut'só pillanatra, mert néhány óra pihenés kell neki a hűtőben.Hozzávalók:• 1 csomag ostyatortalap • 4 tojás sárgája • 10 dkg cukor • 5 dkg darált mogyoró • 20 dkg vaj vagy margarin • 10 dkg étcsokoládéA krémhez vízgőz felett keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá az ugyancsak vízgőz felett megolvasztott csokoládét, legvégül a darált mogyorót. Amikor a massza langyosra hűlt, keverjük bele a vajat, és tegyük a hűtőbe egy kis időre, hogy a krém jól lehűljön. Az ostyalapokat vizes kézzel simítsuk át, így hamarabb puhul, és kenjük meg a krémmel. 4-5 réteg ostyát kenjünk meg úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, és másnap szeleteljük fel.További receptötleteket pedig itt kaphattok tőlem ahhoz, hogy milyen fincsi dolgok készülhetnek még a készen vásárolt ostyalapból!

Címkék

Mogyorós Szelet