Különleges áfonyaecet házilag

  • 2018.08.07.
  • 4

A luxus kategóriának számító balzsamecet édeskés ízvilága köszön vissza ebben a könnyen elkészíthető gyümölcsecetben. Az otthoni DIY változathoz nem szükséges más, csak áfonya, borecet és cukor. És persze kicsi türelem, míg az ízek összeérnek.ÁfonyaecetHozzávalók:300 g áfonya3 dl vörös borecetcukor (3 dl gyümölcsecethez 250 g)Mossuk meg az áfonyát, tegyük egy befőttesüvegbe és öntsük fel az ecettel. Fakanállal nyomkodjuk össze a gyümölcsöt és lefedve érleljük 3-4 napig, minden nap kicsit megrázva.Négy nap után szűrjük le (gézen csepegtessük le), nyomkodjuk ki a gyümölcsöt, majd a visszamaradt gyümölcsecetet forraljuk össze a cukorral .Kicsit besűrűsödik. Amikor kihűlt töltsük üvegekbe, kamrapolcon tároljuk.Hasonló bejegyzések:DIY: eperecet házilagLevendulás arctonik házilag – Csak kenni, nem megenni!3 vegán majonéz recept házilagOreo keksz, házilag