Áfonyás muffin, miért is ne?

  • 2018.07.27.
  • 2

A piacon áfonya dömping van, bár nem olcsó az ára. Rengeteg izgalmas dolgot lehet belőle csinálni. Az áfonyás muffin ezek közül a legegyszerűbb dolog, amely régóta a klasszikus bögrés sütik kategóriájába tartozik. A recept pedig nagyon egyszerű. Reggelire kiváló alternatíva!Áfonyás muffin bögrésenHozzávalók 10 db közepes muffinhoz1 és fél bögre (2,5 decis) liszt1 bögre lágy barna cukor1 kiskanál sütőpor1/2 kiskanál szódabikarbóna1 tojás1/3 bögre (kb 80 ml) növényi olaj1 bögre joghurt1/2 bögre friss áfonyaKlasszikus módon keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, szóda bikarbónát.Egy másik edényben keverjük el a tojást, az olajat és a joghurtot.Dolgozzuk össze a lisztes anyagot a nedves hozzávalókkal. Lazán, nem túlkeverve. Szórjuk meg friss áfonyával és forgassuk bele a masszába.A formákat béleljük ki papírkosárral és kétharmad részéig kanalazzuk bele a masszát.Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük kb. 20-25 percig.Hasonló bejegyzések:Klasszikus dupla csokis muffinA zabkása is lehet izgalmas: áfonyás, kókuszos sült zabkásaMárványos muffin, nutellávalDélutáni süti: krémsajtos, áfonyás torta