Klasszikus dupla csokis muffin

  • 2018.07.23.
  • 4

Magamtól nem jutott volna eszembe muffint sütni, már évek óta nem is készítettem, mindig volt más, amit ki kellett próbálni. Egy muffin olyan egyszerű és olyan kevés. Főleg, ha mondjuk a falusi tepsis sütemény méretével hasonlítjuk össze azt a 6-8 darabot, ami a receptből kijön. Mi pedig elég sütire járó fajta vagyunk. :-)De most pont ennyi kellett, amikor lányomat barátnője délután meglátogatta és valami nagyon csokis, gyors nassolnivalóra vágytak. Ez a süti pedig ilyen. Nagyon csokis. És alig 18 perc alatt elkészül.DDupla csokis muffin(könnyű bögrés recept)Hozzávalók 8 db közepes muffinhoz1 és fél bögre (2,5 decis) liszt1/2 bögre keserű kakaópor1/2 bögre +1 evőkanál lágy barna cukor1 kiskanál sütőpor1/2 kiskanál szódabikarbóna1/4 kiskanál só1 tojás1/3 bögre (kb 80 ml) növényi olaj1 bögre tej1/3 bögre darabolt tejcsokoládéKlasszikus módon keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a lisztet, kakaóport, barna cukrot, a sütőport, szóda bikarbónát és a kevés sót.Egy másik edényben keverjük el a tojást, az olajat és a tejet.Dolgozzuk össze a lisztes, kakaós anyagot a nedves hozzávalókkal. Lazán, nem túlkeverve.A formákat béleljük ki papírkosárral és kétharmad részéig kanalazzuk bele a masszát. Tetejét szórjuk meg a darabolt tejcsokoládéval.Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük 18, maximum 20 percig.Hasonló bejegyzések:Kedvenc a közelmúltból: csokis biscottiNassolásra vágysz? Puha csokis keksz bögrésenVidd magaddal kókuszos csokis keksz (bögrés recept)Egyszerű csokis szelet