Sörös, csokis mousse

  • 2016.09.30.
  • 4

Lehet-e elrontani, olyan ételt, amiben sör és csoki van? A sörös ételeknek van valami diszkrét bája, főleg, ha csokoládéval együtt készül A két íz tökéletesen kiegészíti és feldobja egymást. Íme egy jó kis ürügy arra, hogy a sört hűvösebb időben is fogyasszuk!Sörös, csokis mousseHozzávalók:4 tojás sárgája,8 dkg  cukor,2,5 dl habtejszín,1,5 dl barna sör,100 g étcsokoládé,+ felvert tejszínhab, a tálaláshozMelegítsük elő a sütőt 160 fokra.  Egy tálban keverjük össze a tojás sárgáját a cukorral. Melegítsük fel a sört és a tejszínhabot.  Tördeljük bele az étcsokoládét és keverjük, amíg felolvad. A tojásos masszát adjuk a tejszínhabos keverékhez. Keverjük össze és osszuk el a csokis krémet 4 hőálló edényben. Ezeket állítsuk egy nagyobb tepsibe és öntsünk köré forró vizet. Takarjuk le fóliával és sütőbe téve gőzfürdőben süssük kb. 40 percen át.Lehűtve tálaljuk.Hasonló bejegyzések:Fahéjas, csokis meggyes lepényCsokis madeleine….ám de gigant.Paleo csokis, banános muffinMexikói csokis püspökkenyér