Egyszerű túrós lepény percek alatt

  • 2016.05.13.
  • 5

Sokszor jön jól egy olyan recept, amely nem igényel különösebb erőfeszítést és gyorsan megvan. Ennél a túrósnál nem kell vacakolni a tojás szétválasztásával, méricskélni sem kell különösebben a hozzávalókat; túró a zacskóból, tejföl a dobozból, és néhány evőkanállal a lisztből, meg a cukorból. Ez nagyjából öt perc. A többi munkát meg a sütő elvégzi!Hozzávalók:450 g túró (vagy 500 g, ha éppen ilyen kiszerelésben vásároljuk)4 egész tojás1 kis doboz tejföl10 evőkanál cukor10 evőkanál liszt1 mokkáskanál sütőporcitrom reszelt héja (kevés)1 mokkáskanál vanília aromaTörjük fel a tojásokat és keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a túrót. Mehetnek bele az ízesítők (citrom reszelt héja, vanília). Béleljünk ki egy közepes tepsit (kb. 25 x 30) sütőpapírral és öntsük bele a masszát.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül.Amikor már langyos szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.Hasonló bejegyzések:Ilyen egyszerű lecsót készíteni!3 egyszerű reteksaláta a húsvéti sonka melléFahéjas, csokis meggyes lepényHa egyszerű desszertre vágysz: Bundás almaszeletek