Fahéjas zabkása mézes, diós körtével

  • 2015.10.31.
  • 4

Na ez számomra egy tipikusan őszi reggeli: egy melengető fahéjas kása és a dió, méz, körte amint bársonyos rétegben karammellizálódik.őszi reggeli: zabkása diós, mézes körtévelHa valaki energiahiányban szenved érdemes minél több zabkásás ételt beiktatni az étrendjébe. A meleg reggeli hűvös időszakban amúgy is hasznos, mert beindítja az anyagcserét és segíti az emésztést. Mi imádjuk a kásareggeliket, csak egy bajom van vele, hogy egy-két óra elteltével iszonyúan meg tudok éhezni utána! Most egy kicsit lazábbra vettem a kása elkészítését, a zabpelyhet és vizet összeöntöttem egy lábosba és sűrűre főztem. Még én magam is meglepődtem, hogy milyen hamar elkészült (kb. 3 perc). Utána ment bele egy  kevés nádcukor és a csodálatos fahéjat. Feltétnek pedig a mézzel átmelengetett dió.Fahéjas zabkása mézes, diós körtévelHozzávalók:1 bögre zabpehely2 bögre víz1 evőkanál nádcukor1 mokkáskanál őrölt fahéjTetejére:1 nagyobb körte1 marék dió1-2 evőkanál méz vagy juharszirupÖntsük egy tálba a zabpelyhet és vizet és főzzük sűrűre. Ekkor keverjük bele a nádcukr0t és a fahéjat is. A körtét vágjuk vékony cikkekre és a dióval, mézzel kicsit karamellizáljuk át. Aki szereti, egy kanál mézet lecserélhet juharszirupra, én is ezt tettem, mert imádom az aromáját!Hasonló bejegyzések:Reggeli barackos, fahéjas zabkása a kötőszövetek erősítéséreSütőtökös, fahéjas amerikai fánk – 12 perces bögrés receptMogyorós, fahéjas teakenyérKülönlegeset egyszerűen: nagyon csokis kuglóf, fahéjas mázzal