Kedvenc a közelmúltból: csokis biscotti

  • 2013.12.08.
  • 5

Mindig van egy felkapott süti. A biscottit valaholva a muffin és a macaroon korszak közé helyezném, úgy kb 3-4 évvel ezelőtti időre, akkor érte kérész életű virágzását. Már én is majdnem megfeledkeztem róla, pedig remek fémdoboztöltő kekszféle, kávéhoz, teához,  forralt borhoz. Arról nem is beszélve, hogy az adventi gyertyagyújtás remek kísérő fogása lehet. Én a kevésbé száraz változatot kedvelem, nekem valahogy a 15-15 perces sütési idő vált be, így a cookie-hoz hasonló az állaga, de már kissé ropogós.Csokis Biscotti2 bögre liszt ( 2,5 decis bögrével)2/3 bögre kakaópor1 kiskanál szódabikarbónaegy csipetnyi só3 tojás30 ml olaj1 bögre porcukor4 evőkanál csokicseppekSzitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót egy tálba. Egy másikba keverjük össze  a tojásokat az olajjal és a cukorral.Gyúrjuk össze a száraz hozzávalókat a tojásos, cukros masszával és csokoládé cseppekkel. Formázzunk két lapos rudat és sütőpapírral fedett tepsire téve süssük 15 percig.Kissé pihentessük majd vágjunk fel újnyi vastag szeletekre , fektessük el a sütőlemezen a szeleteket és süssük további 15 percig.Kihűtve fémdobozba tároljuk.Hasonló bejegyzések:Mexikói csokis püspökkenyérMandarinos, csokis mini kuglófokAngolosan: banános, csokis teasütiCsokis madeleine….ám de gigant.