Nyári relax leves

  • 2013.07.23.
  • 1

Egy újabb leves a makrobiotika jegyében, két kedvencemmel az adzuki babbal, és kukoricával. Ez utóbbi  a nyári szezon aktuális  zöldsége, az adzuki pedig a női  szervezetre hat igen csak jótékonyan. Jó hozzá a maradék főtt kukorica is, ha nincs nem gond, legfeljebb a babbal együtt tovább kell főzni.Egy fej vöröshagymán pirítsuk meg a nagyobb csíkokra vágott vöröshagymát, dobjuk hozzá egy-egy feldarabolt fehérrépát, sárgarépát. Adjunk hozzá fél bögre adzuki babot (én ezt leöblítettem) és ugyanennyi kukoricát. Pirítsuk át, majd öntsük fel 4 bögre vízzel és főzzük, amíg a bab és a kukorica megpuhul. Ekkor tegyünk bele 2 evőkanál Shoyu szójaszószt, majd egy fél kanál, langyos vízzel elkevert miso pasztát (árpa miso). Egy perc főzés után zárjuk el a gázt, szórjuk meg petrezselyemmel, vagy újhagyma felaprított szárával.Enyhén édeskés ízű levesre számítsunk.

Címkék

Leves Makrobiotika