Mazsolás, májas zöldséges kuszkusz

  • 2013.07.09.
  • 0

Először jött a zöldséges kuszkusz gondolata. Remek gyors ebédnek tűnt a délelőtti játszóterezés után. Reggel a zöldségeket feldaraboltam, bepácoltam (olivaolaj, citromlé, kakukkfű,oregánó,  grillfűszer), délben pedig serpenyőben átsütöttem. Addig a kuszkusz forró vegetás vízzel lelocsolva megpuhult. Beledobtam egy kanálnyi vajat is, majd összekevertem a kisütött grill zöldségekkel. Került még hozzá néhány szem aszalt paradicsom és olajbogyó is. Arra azonban a reklamáció után rá kellett jönnöm, hogy ennyivel nem lakik jól a kis családom, mindenki a ragut, húst hiányolta mellé, úgyhogy előkerült a csirkemáj, mellé a mazsola és máris ínyenc, arabos ebéd lett belőle.Mazsolás, májas, zöldséges kuszkuszHozzávalók a kuszkuszhoz:1 cukkini, 1 padlizsán, másfél bögre kuszkusz, oregáno, kakukkfű, olívaolaj, citromlé, kicsi vaj, forró víz, vegeta (vagy leves alaplé)A mazsolás, májas raguhoz:40 dkg csirkemáj, egy nagy marok kék szőlő mazsolája, 3 szál újhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, majoránna, rozmaring, ízlés szerintA kuszkuszt öntsük le annyi vízzel (vagy leves alaplével), hogy két újjnyira ellepje.Takarjuk le a tálat és 10-15 perc múlva villával kevergessük át. Ekkor dobjuk bele a vajat. A zöldségeket pácoljuk be, majd grillserpenyőn süssük át. Keverjük össze a megpuhult kuszkusszal. Adhatunk hozzá még aszalt paradicsomot, olajbogyót.A májas raguhoz felmelegített olajra dobjuk rá a felaprított újhagymát, rögtön mehet hozzá a feldarabolt paprika, paradicsom is, kicsit átforgatjuk a meleg olajon és adjuk hozzá a a májat. Fűszerezzük(majoránna, rozmaring). Pirítsuk. Ha szükséges levesléből önthetünk hozzá egy keveset. Szórjuk meg kevés őrölt piros paprikával. Majd elkészülte előtt néhány perccel szórjuk bele a mazsolákat.