Borkorcsolyák

  • 2013.11.20.
  • 8

Főiskolás koromban - és főleg télen - gyakran jártunk össze a barátokkal borozni és megváltani a világot az egyikünk 25 négyzetméteres galériás lakására. Őrületes volt! Akkoriban úgy képzeltük, hogy mi majd elérjük, hogy senki ne éhezzen, legyen világbéke és 10 év múlva persze már kőgazdagon fogunk nevetni az akkori nyomorunkon:-) De ezekhez a világmegváltó beszélgetésekhez és jó borokhoz (főleg kannás és bolti 100 forintos fajták voltak)
kellett egy kis harapnivaló is.És minden alkalommal ugyanazt a menüt csináltuk közösen, összetömörülve a kis konyhában:-) Eszméletlen hangulata volt, talán ezért is lett olyan észvesztően finom! Mert a kaja tényleg minőségi volt!És a falatkák:Juhtúróval töltött gomba 4 személyre:12 szép nagy gombafej200 gramm
juhtúró1 evőkanál tejfölsóborskakukkfű10 szem olivabogyó1 póréhagymaA gombafejeket megmosom, papíron megszárítom. A juhtúrót a tejföllel összekeverem, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezem. Az apróra vágott olivabogyót és póréhagymát hozzákeverem, majd ezzel a krémmel megtöltöm a gombafejeket. Sütőben pirulásig sütöm.Baconbe tekert csirkemáj:500 gramm csirkemájcsíkozott
bacon szalonnaA csirkemájakat baconszalonna-csíkokba tekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy rögzítsem a bacont és sütőben addig sütöm, amíg a bacon meg nem pirul rajta.Baconos sült aszalt szilva:tokaji édes bor 1 csomag aszalt szilvacsíkozott bacon szalonnaAz aszalt szilvát 1 éjszakára tokaji borba áztatom, majd másnap bacon szalonnába tekerem és sütőben kb 10-12 percet sütöm. Vigyázni kell, hogy a szilva ne égjen és ne keményedjen meg, ezért folyamatosan nézegetni kell a sütőben.Remélem hasonló kulináris élvezetben lesz részetek, mint nekünk akkoriban:-)))