Citromos muffin amarénával és étcsokoládéval

  • 2013.07.03.
  • 6

Teller-cake blogjára imádok ellátogatni, Zsuzsa mindig készít valami fantasztikus finomságot. Egy igazi cukrász veszett el benne, illetve dehogy veszett: napról napra szorgoskodik és szerencsére megosztja velünk. Most éppen svéd citromtortát sütött, amibe férjem miatt szerettem bele.Az én drága párom imádja a citromot. De nem ám csak úgy szereti belecsepegtetni teába, meg limonádéba, meg ilyenek. Nemáááám. Az én párom fanatikus citromrajongó: fogja a citromot, félbevágja és nekiesik, mint az almának. Eszi, habzsolja, egy az egyben eltünteti. Én meg közben érzem, ahogy már a nézésétől is "újra szűz leszek" - hogy drága Nagyikám mondását idézzem.Nos, Zsuzsi svéd citromtortáját látva tudtam, ennek az Uram nagyon fog örülni. És hogy én is örüljek, kicsit markásítottam.Került bele a nemrég elkészült amarénából és muszáj volt pár étcsoki-darabkát is beledobálnom. Tudom, a csoki meg a citrom...háááát, mintha nem illenének. Hogyne tudnám, gyerekkoromban mindig csodálkoztak a fagylaltosok, amikor egy gombóc csokit és rá még egy gombóc citromot kértem. Mindig megjegyezték: az nem illik össze. De nekem már akkor is összeillett. Ugyanúgy, mint 5 évesen a csokitorta a kovászos uborkával. Már akkor is igazi gourmet voltam, hehe :-)És hogy milyen lett a muffin: párom szerint ez abbahagyhatatlan, a gyerekek azt mondták, minden nap csinálhatok ilyet. Finom, kellemesen citromos, mégis a kevéske étcsokoládé és az amaréna megbolondítja és ellenállhatatlanná teszi!Hozzávalók 12 muffinhoz:15 dkg vaj2 egész tojás15 dkg cukor1 vaníliás cukor1 citrom leve és héja10 dkg liszt1 teáskanál sütőpor 50 gramm jó minőségű étcsokoládé apróra vágva12 szem amaréna meggyA vajat - az eredeti recept szerint
- felolvasztottam és hagytam langyosra hűlni. Közben a robotgépben a tojást a cukorral habosra kevertem és hozzáadtam a citrom levét, majd reszelt héját. A robotgépet kis fokozatra állítottam és a liszt+sütőpor keverékét felváltva adtam hozzá az olvasztott vajjal együtt. Végül a tésztát papírkapszlikkal kirakott muffinformákba öntöttem (mindegyik formába kb háromnegyedig töltöttem a tésztát.)Ezután mindegyik forma közepébe nyomtam egy szem amarénát és körbe szórtam mindegyiket a csokidarabkákkal.180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sültek (azért figyeljünk, mert minden sütő más, nehogy odaégjenek a finomságok)

Címkék

Édesség