Linzer sárgabaracklekvárral

  • 2018.07.20.
  • 8

Nyaralásra sütöttem magunknak ezt az adag linzert, és mivel többen kértétek a receptjét, így gyorsan közzé teszem. Tulajdonképpen ennek a linzernek a tésztája, ami már ezer éve a blogon van, csak most nem narancsos, hanem vaníliás változatban sütöttem. Mindig ezt a receptet használom, mert nagyon bevált, finom omlós, mégsem szakad annyira a szaggatásnál. Dobozban sokáig eláll, utazáshoz is ideális. Többféle ízben/változatban lehet készíteni magát a tésztát is, lehet vaníliás mint most, vagy reszelt citromhéjjal, citromlével, vagy a fent említett narancsos változat, sőt készítettem már levendulával is. A lekvárral is változatossá tehetjük, attól függően mivel töltjük. Nálunk a klasszikus sárgabaracklekvár a nyerő, de szoktam pikáns ribizlilekvárral is tölteni, vagy télen narancslekvárral. Szóval a variációk sora végtelen, próbáljátok ki, nagyon finom!