Segítsüti 2018. tavasz - Madártejes-epres cream tart

  • 2018.04.16.
  • 2

Ötödik alkalommal veszek részt a SEGÍTSÜTI tavaszi sütiárverésen, ahol gasztroblogger szülők fognak össze egy jó cél érdekében. Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek ennek a 30 fős csapatnak, és kedvenc foglalatosságommal a sütéssel segíthetek beteg, rászoruló gyermekeknek. Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatjuk https://www.gyermekrohamkocsi.hu/, különböző gyermekmentőkocsikban használatos eszközökkel.A süteményekre http://www.segitsuti.hu/sutiarveres/licitek oldalon lehet licitálni. A sütemények 04. 16.-án estére sorban kikerülnek az oldalra, a licitálás 04. 17.-én kedden kezdődik, és 04. 20.-án pénteken 16:00 órakor zárul. Igyekszem minden évben valami újdonsággal készülni, így most egy Cream tart-ot vagyis Keksztortát készítettem, ami most egy nagyon divatos sütemény, akár szám vagy betű formában, vagy mint nálam most szív alakban, ami a Segítsüti védjegye és logója.Kérem a segítőszándékú kedves ismerőseimet, olvasóimat, hogy lehetőségeikhez mérten licitáljanak és segítsenek! Aki nem tud licitálni, már azzal is sokat segít, hogy egy megosztással hírét viszi ennek a nemes akciónak.
Munkahelyeken közösen is szoktak licitálni, ahol megtehetik, hogy jótékonykodjanak egy jó cél érdekében, a végén még egy közös sütizéssel meg is ünnepelhetik ezt. Az egyéni licitálókkal is meg szoktuk beszélni, hogy milyen időpontra szeretnék a megnyert sütit elkészíttetni, összekötve esetleg valamilyen családi eseménnyel. Az idei tortám, nem postázható, csak személyes átvétellel szállítható Budapest területén.És most következzen az én felajánlásom: Cream tart - madártejkrémmel, eperrelA szív alakú kekszet egy régebbi vaníliás linzer receptem szerint készítettem. A tészta mennyiség sok lesz a 2db szív formához, a fele is elég, de érdemes begyúrni az egészet, és a maradékot keksznek kiszaggatni, amit díszítésnek is fel lehet majd használni.Madártejkrém:4 db tojássárgája1 csom, vaníliás pudingpor1 tk. vaníliaesszencia8 dkg cukor4 dl tej15 dkg vajTejszínhab:2,5 dl tejszín2 csom. Dr.Oetker habfixáló1 ek. porcukorDíszítéshez:3-4 db szív alakú keksz3-4 db habcsók 20 dkg eperárvácskaElkészítés:Először papíron megrajzoltam a megfelelő méretű szív formát (nálam 25x25cm) majd kivágtam, és a kinyújtott tésztát, ennek mentén vágtam körbe egy éles kis késsel. Célszerű egyenesen sütőpapíron nyújtani, hogy csak a felesleges tésztát kelljen leszedni a minta körül, és ezzel együtt csak ráhúzzuk a sütőlapra, így biztos nem fog elmozdulni a minta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt egyenként megsütjük, vigyázva, hogy ne barnuljon meg a széle.