Székelykáposzta

  • 2018.03.04.
  • 9

A székelykáposztára is igaz a mondás, hogy ahány ház annyi szokás, annyiféle íz, még ha hasonlóak is a receptek. Sokan füstölt húst is tesznek bele, nálunk ez nem szokás, bár úgy is finom, de
én csak kevés bacont kockázok alá, az ad neki egy kis füstölt ízt. Eredetileg azért akartam savanyú káposztát venni, hogy nyersen együk a vírus ellen, mert nagyon jó az immunrendszerre, rengeteg C-vitamint tartalmaz, és jótékony hatása van a vércukorra is, de végül a zöldségesnél eszembe jutott, hogy főzök egy székelykáposztát is belőle. Főzve ugyan veszít a vitamintartalmából, de még így is marad benne bőven. Diétásnak ugyan nem mondható, de ha nem készítjük túl zsírosra, akkor egy igazán egészséges és kiadós étel. Nincs vele sok munka, hamar elkészül, és több napra be lehet osztani, mert ugyanúgy mint a töltött káposztánál, többször melegítve egyre csak finomabb.