Padlizsános juhtúróval töltött portobello - gombatermékekkel a mellrák ellen

  • 2017.09.26.
  • 2

Kivételesen a recept megírása előtt, egy nagyon fontos kampányra szeretném felhívni a figyelmeteket. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, és jelképe a rózsaszín szalag. Egyre több cég hívja fel a figyelmet a szűrés és önvizsgálat fontosságára, növelve ezzel a túlélés és gyógyulás esélyét. Ezt a célt támogatja már hatodik éve,
a Bio-Fungi Kft. GoPink! kampánya, a rózsaszín tálcás termesztett gombatermékekkel. A kampány egész októberben tart, és minden rózsaszín tálcás gomba megvásárlásával (Aldi és Tesco forgalmazza) hozzájárulhatunk a jótékony célhoz, ugyanis a Bio-Fungi Kft. minden tálca után 10 Ft-tal támogatja a Debreceni Onkológiai Betegekért Alapítvány munkáját. A befolyt összeget, a betegek gyógyulását segítő orvosi eszközök megvásárlására fordítja az alapítvány.Aki teheti minél több rózsaszín tálcás gombát vásároljon októberben, hozzájárulva ehhez a nemes jótékonysághoz!A következő gombareceptet szeretném ajánlani, csatlakozva a jótékony célhoz, melyet a Bio-Fungi Kft. portobello barna csiperkegombájából készítettem el.Padlizsános juhtúróval töltött portobelloHozzávalók:6 db portobello ( vagy 10 db kisebb barna csiperke )1 db padlizsán
25 dkg juhtúró3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)1 kalifornia paprika
só, színes bors, kakukkfűolívaolajsnidlingElkészítés:Először a padlizsánt felszeleteljük, majd apró kockára vágjuk. Besózzuk, és állni hagyjuk, hogy kiengedje a barna kesernyés levét, majd teflonserpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. A juhtúrót összekeverjük a fokhagymával, sóval, zöldfűszerrel, és hozzákeverjük a megsült padlizsánkockákat, és végül a szintén apró kockára vágott paprikát. A portobello gombát megmossuk, kitörjük a szárát, és a gombafejeket egy sütőpapíros tepsire rakjuk. Megszórjuk sóval, színes borssal, és kevés olívaolajjal. Ezután megtöltjük a juhtúrós töltelékkel az előkészített gombafejeket. A tetejére díszítésnek egy-egy szelet kalifornia paprikát teszünk, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel.180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ne felejtsétek, októberben a rózsaszín tálcás gombákkal a mellrák ellen!