Laskagombás bulgur rizottó

  • 2017.04.08.
  • 6

A múlt hétvégén többféle laskagombás ételt készítettem a Bio-Fungi Kft. jóvoltából. Az egyik családi kedvenc ez a bulguros étel lett, amit rizottónak neveztem el, de valójában nem olyan krémes
az állaga, mintha rizzsel készült volna.
Annyiban hasonlít, hogy a bulgurt itt is alaplével készítettem el, de persze sokkal pergősebb maradt a rizsnél. A krémességet inkább a laskagombás ragu adta, amivel aztán összekevertem.
A gyönyörű laskagombát a Bio-Fungi Kft. biztosította! Hozzávalók: ( 4 főre)500 g laskagomba1 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagymasó, színes bors, majoranna, chili pehelykevés olaj1 dl fehérbor 1 bögre bulgurkb.1 liter alaplé (1 leveskocka+víz)Tálaláshoz: bio csíra Elkészítés:Először a bulgurt felöntjük a forró alaplével, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje, ha nincs éppen, akkor főzünk egy leveskockából, és légmentesen lezárva félretesszük. Nem kell vele semmit csinálni, megfő magától, felszívja a levet, és megpuhul.
A laskagombát csíkokra vágtam, a hagymát apróra felaprítottam, fokhagymát megpucoltam. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rádobjuk a laskagombát és kissé megpirítjuk. Megfűszerezzük színes borssal, majorannával, sóval, kevés chili pehellyel és felöntjük a fehérborral. Ha szükséges még időnként kevés vizet hozzáöntünk, amíg a laskagomba megpuhul. Ha elkészült hozzákeverjük a bulgurt, és csírával díszítve tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!
:-)