Túrógombóc - vaníliás tejföllel

  • 2017.01.06.
  • 2

Influenzával indult az újév, de szerencsére az ünnepek alatt annyit főztem, hogy bőven volt mit enni, amíg az ágyat nyomtam.
Ma viszont már muszáj volt valami egyszerű ebédet összedobni, abból ami éppen volt itthon. Így lett paradicsomleves és túrógombóc a menü. Anyukám receptje a túrógombóc, elronthatatlan, mindig finom
könnyű, rezgős, mégsem esik szét. Hozzávalók:50 dkg tehéntúró10 dkg búzadara2 egész tojás2 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 evőkanál porcukor ( nálam eritritpor)morzsához:5 dkg vaj10 dkg zsemlemorzsa tetejére:tejfölvaníliás cukorporcukorElkészítés:Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. A tojásokat nem kell külön felverni csak jól belekeverni, majd az egész masszát kb. 1 órára a hűtőbe tenni, hogy a dara jól megduzzadjon.
A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük. Felteszünk egy fazék vizet forrni, egy csipet sóval. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és az enyhén sós lobogós vízbe kb. 5 perc alatt kifőzzük. Miután feljöttek a víz tetejére, még pár perc és kész van.

Még forrón zsemlemorzsába forgatjuk, vaníliás tejföllel, porcukorral tálaljuk.Jó étvágyat hozzá! :-)