Gyömbéres-narancsos sütőtök krémleves

  • 2015.10.25.
  • 6

Az őszi Halloween időszak fő fogása a sütőtök, mindenféle formában. A sütőtök krémlevesnek is nagyon sok változata létezik, most ezt az illatos gyömbéres-narancsos receptet szeretném megosztani veletek. A narancs ellenére, ne egy édes gyümölcslevest várjatok, mert húsleves alaplével, fokhagymával, borssal készül, csak pikánsan édeskés lesz tőle. Chilit mindenki az ízlése szerint tehet bele, de nagyon jól áll neki, ha kissé csípős. :-)Hozzávalók:1 közepes nyers sütőtök ( kb. 1 kg)3 szál zöldhagyma2 gerezd fokhagyma2-3 cm-es darab friss gyömbér ( reszelve)1 narancs leve és héjahúsleves alaplé ( vagy leveskocka)1-1,5 dl tejszínsó, bors, chili(opcionális)kevés olajTetejére :gránátalmamagpár csepp tejszín Elkészítés :A legnehezebb része a levesnek a sütőtök meghámozása és felkockázása, a többi már pillanatok alatt elkészül.A zöldhagymát karikára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd beletesszük a felkockázott sütőtököt. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a narancshéjat, felöntjük a narancslével és az alaplével, éppen hogy ellepje, majd puhára puhára főzzük.
Amikor
a sütőtök kockák teljesen megpuhultak, akkor a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, utána fűszerezzük ha szükséges, és összeforraljuk. Gránátalmamagokkal és pár csepp tejszínnel díszítve tálaljuk.Jó étvágyat hozzá ! :-)