Spenótos-rizses rakott csirkemell - VKF! 62. forduló

  • 2014.03.26.
  • 7

A VKF! 62. fordulójának háziasszonya Éci, az www.eztettem.hu blog szerzője, aki egy nagyon frappáns kiírással invitál mindenkit a játékra:"Mert egész Ázsia nem tévedhet!" Gondolom kitaláltátok, hogy a készülő ételeknek a fő- vagy egyenrangú mellékszereplője a rizs.A rizst mi is szeretjük, bár az utóbbi időben felfedeztem magamnak több régi-új gabonafélét, de a játék indíttatására a következő ételbe mégis a rizst választottam.Spenótos-rizses rakott csirkemellEszközigény: vágódeszka, éles kés, serpenyő, mélyebb tepsi, alufóliaHozzávalók (4 főre):1 bögre barnarizs2 dl tejföl vagy krémesebb joghurtegy fél csirkemell (kb. 30-35 dkg)2 gerezd fokhagyma15 dkg friss spenót5 levél medvehagymasóborsbazsalikomolaj10 dkg reszelt sajtElkészítés:A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük. A fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajban a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sütés közben megszórjuk a fokhagymával is.Egy mélyebb tepsi vagy jenai alját kikenjük tejföllel/joghurttal, elegyengetünk rajta 1 bögre kiválogatott és átöblített barnarizst. Erre helyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a visszamaradt fokhagymás olajat, ráaprítjuk a medvehagymát és befedjük az alaposan megmosott spenóttal.
A maradék joghurtot/tejfölt összekeverjük 2 bögre langyos vízzel, teszünk bele 2 tk sót, és leöntjük a rakottast.
Lefedjük alufóliával, és 200 fokon bő egy órán át sütjük, míg a rizs megpuhul.
Ekkor levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és kb. 15 perc alatt rápirítjuk.
Frisssen tálaljuk.Ez egy nagyon finom, amolyan összedobálós friss tavaszi étel, jó szívvel ajánlom! És ami a legjobb, hogy tálalni is egész kulturáltan lehet, nem esik szét. Sok sikert az elkészítéséhez!