Sertésragu Marengo módra

  • 2013.08.22.
  • 4

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré (8o g), 1 nagy sárgarépa, 30 dkg csiperke, 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, borsElkészítése: megfuttatjuk olajon az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üveges belereszeljük a fokhagymát, ráöntjük a paradicsompürét. Rátesszük a felkockázott sertéscombot, és a karikára vágott sárgarépát. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd öntünk alá egy kevés vizet, beletesszük a babérleveleket és fedő alatt (én kuktában) puhára pároljuk, mintha pörköltet főznénk. Amikor már majdnem kész beletesszük a felszeletelt gombát és jól összeforraljuk.Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.