Szülinapi torta kakaós mascarponés krémmel

  • 2018.06.27.
  • 9

Szülinapi torta kakaós mascarpones krémmel(gluténmentes, laktózmentes)A múlt hétvégén ünnepeltük a nagyobbik fiam, Barnus 16-ik születésnapját, neki készült ez a nagyon finom, ám kissé szokatlan mintájú burkolt torta.Én kb. semmit nem tudtam arról a logóról amit kért rá, (mostmár tudom mi az :D ) de ha ezt szeretné, ez lesz, úgyhogy elkészítettem. A torta az ő kívánsága szerint készült, azzal a krémmel, amit ő szeretett volna. :)
Burkolás: a torta burkolásához Smartflex Velvet fondantot, a díszítéshez pedig kiscsomagos kész színezett fondantot használtam.
Nos akkor a recept:
A piskótához:
8 tojás különválasztva240 gr cukor240 gr Nutrifree Mix per pane gluténmentes liszt
A fehérjéhez hozzáadtam a cukrot és kemény habot vertem. A sárgáját elkavartam és hozzáadtam a habhoz, kézzel elkavartam, majd hozzáadtam a
lisztet is. Óvatosan kikevertem.Kettő darab, 24 cm-es tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral. Az oldalát nem kentem ki. 170 fokra melegítettem elő a sütőt, majd a masszát elfeleztem és a formákba kanalaztam és simítottam. A sütőbe, 2-es rácsra tettem és 40 percre állítottam. A 2-es rács azt jelenti, hogy alulról a második sín. Ez nekem pont jó, így soha nem ég soha nem esik össze szépen sül a piskótatészta. 35 perc után tűpróba! :)
Miután megsültek, kivettem hagytam hűlni a formában a piskótakarikákat. Majd óvatosan egy műanyag késsel körbevágtam és úgy kapcsoltam le róla a formát. Rácson hagytam tovább hűlni.A kész piskótákat kettévágtam.
Lett négy lapom. Én most végül hármat használtam fel, így is pont elég magas lett a torta.
A negyedik lapot megettük :D a kávé mellé.
Amíg a piskóta hűlt, elkészítettem a krémet, ami Betti mascarponés kakaós krémje.
Irtó finom.Hozzávalók:
500 gr laktózmentes mascarpone100 gr porcukor60 gr Tutti eredeti holland kakaópor4 dl laktózmentes habtejszín (ebből lehet 5 dl is, én úgy éreztem igényel még egy dl-t)
2 csomag dr. Oetker habfixáló2 csomag dr. Oetker zselatin fix
A mascarponet a porcukorral és a kakaóval és a zselatinnal kikevertem és félretettem. A habot a fixálóval keményre vertem majd a kettőt összekevertem.