FRADI Torta

  • 2018.04.22.
  • 3

Fradi TortaEz most egy hosszú bejegyzés lesz, életem első igazi tortáját sütöttem meg a kisebbik fiam Gergő születésnapjára.
A kedvenc sportja a foci, a hazai csapatok közül pedig rajong a FRADI-ért, így azt találtam ki, hogy ilyen lesz a tortája.Soha életemben nem csináltam ilyen tortát, (nagyon másmilyet se...:D)
azt sem tudtam, hogy fogjak hozzá.Több videot is megnéztem, hogyan kell burkolni egy ilyen tortát, egyáltalán hogyan kell elkészíteni.
A kézügyességem se a legjobb, szóval nagyon tartottam tőle.
DE! Akinek ilyen barátai vannak mint nekem, kár volt félni, rengeteg segítséget kaptam Puskás Betti
http://pbetti30.blogspot.hu/ és Dobos Bea barátnőmtől :) /http://dobosbea.blogspot.hu/Ők igazi profik, ezért hozzájuk fordultam elsősorban segítségért.
Köszönet mindenért, legfőképpen azért hogy elviselték, hogy megállás nélkül kérdezősödöm. :D :D
Szóval, akkor írom, hogyan is készítettem.Vasárnapra esett a szülinap, így szombat reggel elkészítettem a tortát, 2x4 tojásos piskótából, betöltöttem a krémmel és rákentem az ún. morzsakabátot, ami azért kell, hogy a fondant szépen rátapadjon a tortára.
Teljes pánikban voltam, mert a krém tejszínes, és ugye az oldja a fondant burkolatot. De sikerült végül úgy körbekenni, hogy aztán semmi gond nem volt :)
Fondant: én Smartflex Velvet burkolóanyagot használtam, nem én készítettem el. A díszítéshez pedig Smartflex Flowert színeztem meg Fractal ehető ételfestékkel.Nos akkor a recept:
4 tojás különválasztva4 kanál cukor2 kanál rizsliszt2 kanál Nutrifree Mix per dolci süteménylisztcsipet sütőporA fehérjéhez hozzáadtam a cukrot és kemény habot vertem. A sárgáját elkavartam és hozzáadtam a habhoz, kézzel elkavartam, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet is. Nem szükséges a sütőpor, én most biztosra mentem, ezért tettem, de épp csak csipet ment bele. Nem szabad sokat.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral. Az oldalát nem kentem ki. 170 fokra melegítettem elő a sütőt, majd a masszát a formába kanalaztam és simítottam. A sütőbe, 2-es rácsra tettem és 35 percre állítottam. 32 percnél tökéletes volt. A 2-es rács azt jelenti, hogy alulról a második sín. Ez nekem pont jó, így soha nem ég soha nem esik össze szépen sül a piskótatészta.Miután megsült kivettem hagytam hűlni a formában. Majd óvatosan egy műanyag késsel körbevágtam és úgy kapcsoltam le róla a formát. Rácson hagytam tovább hűlni.Ezek után mégegyszer ugyanezt megcsináltam.
A kész piskótákat kettévágtam.
Lett négy lapom. Én most végül hármat használtam fel, így is pont elég magas lett a torta.
A negyedik lapot megettük :D
Amíg a piskóta hűlt, elkészítettem a krémet, ami Betti híres mascarponés kakaós krémje.
Irtó finom.Hozzávalók:
500 gr laktózmentes mascarpone300 gr porcukor40 gr Tutti eredeti holland kakaópor4 dl laktózmentes habtejszín2 csomag dr. Oetker habfixálóA mascarponet a porcukorral és a kakaóval kikevertem és félretettem. A habot a fixálóval keményre vertem majd a kettőt összekevertem.