Tigrismuffin Piaceri Mediterranei lisztből glutén és tejmentesen

  • 2018.02.25.
  • 7

Tigrismuffin Piaceri Mediterranei lisztből glutén és tejmentesenNagyon finom muffint sütöttem ebből az univerzális lisztkeverékből :) a fiaimnak is nagyon ízlett.Másnapra eldugtam két darabot...semmi állagváltozás. :) :) szuper puha és finom :)
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg liszt, ebből 200 gr Piaceri Mediterranei lisztkeverék és 100 gr Nagykun rizsliszt3 db M-es méretű tojás150 gr porcukor100 gramm Liga vagy laktózmentes Rama1,25 dl Joya mandulás rizstej (apránként adagoltam)1 vaníliáscukor1 csomag sütőpor
(én nem tettem bele mindet csak kb a kétharmadát)1 citrom reszelt héjacsipet só1 ek. Tutti holland kakaóporA porcukrot a tojásokkal és szobahőmérsékletű Rama-val habosra kevertem.
A liszthez adtam a többi száraz hozzávalót. A tojásos keveréket és a liszteset összekevertem majd apránként a rizstejet is hozzáadtam. Sűrű kevert tésztát kell kapnunk.
A tészta kétharmadát muffinkapszlikba adagoltam, kb. 2 kanál megy egy formába. A maradék tésztához hozzáadtam a kakaóport és egy kevés vizet és kikevertem. Ezt a barna tésztát a tetejükre halmoztam. 1-1 kanállal került rá.
175 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem.