Mákos linzer

  • 2018.01.26.
  • 4

Mákos linzer
Az alábbi finomságos mákos linzer receptje Anitától származik, innen.
Ő tejmentesen is csinálta :) én Rama-t használtam (figyelem, az nem tejmentes!), és reszelt citromhéjat és pici levet is tettem a tésztába.
Hozzávalók:
230 gramm Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
70 gramm Nutrifree Pasta Fresca liszt (sima kukoricaliszt is jó ha van otthon, nekem ez volt)
1 citrom reszelt héjakevés citromlé
1 kk vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor200 gramm Rama (vagy LIGA tejmentesség esetén)
100 gramm porcukor
1 teáskanál psyllium (én a Fiber Husk nevűt használom)
1,5 ek. darált mák
A szárazanyagot alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kockákra vágott hideg vajat. Robotgképpel kevertetni kezdtem, jó sokáig dolgozott, kb. 10-12 perc kell neki mire egyneművé varázsolja ezt a tésztát. Hozzáadtam a citromlevet is, majd kézzel gombóccá gyúrtam.
Fél órát pihentettem a hűtőben, majd enyhén rizslisztezett nyújtólapon kinyújtottam, kiszaggattam és 180 fokra előmelegített sütőben kisütöttem. 10-12 percet ír az eredeti
recept, nekem 15 perc kellett. Nem egyformák a sütők.
Mikor elkészültek és kihűltek, házi baracklekvárral összeragasztottam a linzereket.