Fahéjas-cukros mandula

  • 2017.11.28.
  • 0

Fahéjas-cukros mandula
Egy nagyon gyorsan elkészíthető, finom vásári édességet hoztam.
Készíthető dióval és mogyoróval is, épp mi van otthon.
A receptet itt Betti blogján találtam.Hozzávalók:200 gr mandula (én a LIDL-ben kaphatót használtam)
4 evőkanál víz90 gr kristálycukor1 cs. dr. Oetker bourbon vaníliás cukor1 tk. őrölt Lucullus fahéjA mandulát szárazon egy serpenyőben lepirítottam, amíg pirult a vizet a cukrokkal és a fahéjjal összekevertem. Ezután ráöntöttem a mandulára és közepes lángon kavargatva addig "főztem" , amíg a víz el nem párolgott mind és csak a száraz cukorréteg maradt a mandulán.
Kihűlés után kis ajándékcsomagocskákat csináltam belőle :)
Karácsonyra is épp megfelelő apró finom figyelmesség :)