Nativa gluténmentes palacsinta

  • 2017.05.05.
  • 1

NATIVA palacsinta
(glutén tej és tojás nélkül)A Nativa pasta di fresca tésztalisztje volt a következő a sorban, amit a lisztek közül kipróbáltam és rögtön egy tojásmentes tésztával kezdtem. Voltak kétségeim, hogy sikerül -e, de alaptalan volt az aggodalmaskodásom.
Nagyon jól sikerült :)
Ez a keverék is tartalmaz teff lisztet, ettől kicsit sötétebbek a palacsinták, mint a hagyományos társai.
Több folyadékot is igényel, először soknak tűnik a hozzáadott szódamennyiség, de az állás során sűrűsödik a tészta, ezért mindig tettem hozzá, így jött ki a leírt mennyiség.
Hozzávalók 7 db palacsintához(én most csak ezt a kisebb adagot készítettem próbaképp ezért a kismennyiség) :)
100 ml Joya mandulás rizstej275 ml szódavíz100 gramm Nativa pasta di Fresca tésztaliszt
csipet só1 cs. vaníliás cukorreszelt citromhéj
1 ek. cukorA tejet a szódavízzel kikevertem és apránként hozzáadtam az egyéb szárazanyaggal elkevert lisztet is. Egy habverő segítségével alaposan átkevertem, hogy ne maradjon benne csomó.
Kezdéskor a 100 ml vizet és a 150 ml mandulás rizstejet adtam a tésztához de apránként még utána higítottam a többi szódával. Nekem felvett ennyit.
Teflon serpenyőbe pici olajat tettem és egyenként kisütöttem a palacsintákat közepes lángon.
Ízlés szerint tölthető, én kakaóval és saját készítésű házi baracklekvárral töltöttem.