Csokis-mogyorókrémes töltött kalács

  • 2017.04.06.
  • 6

Csokis-mogyorókrémes töltött kalácsVolt/van egy nagyon jó csokis kalács receptem (ez az) , csak az a liszt, amit ahhoz használtam már nem kapható Magyarországon.
Picit átvariáltam, és újrasütöttem.
Fantasztikusan finom, foszlós lágy, puha kalácsom lett. Meg végem, mert ebből ma nagy bezabálás lesz :) :)Írom a módosított receptet:
300 gramm gluténmentes kelt tésztához való liszt, nálam ebből 270 gramm Nutrifree Mix Per Pane és 30 gramm Mester házi kenyérliszt16 gramm friss budafoki élesztő2 csapott evőkanál cukor260 ml folyadék (160 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)2 ek olaj1 csomag van. cukorreszelt citromhéj
Ezenkívül:1 üveg Spar Free From tej és gluténmentes csokoládés-mogyorókrém(ha ilyet nem tudunk beszerezni, akkor a DM-ben is kapható, ugyanez az összetételű krém)kevés rizstej és olvasztott LIGA margarin vagy olajAz élesztőt felfuttattam a 260 ml folyadékban kevés cukorral.Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan hozzáadtam a 2 ek. olajat. Mikor szépen kidolgozta a tésztát a gép, a tésztagombócot lefedtem és 40 percig kelesztettem.Ezután egy sütőformát kibéleltem sütőpapírral.
Rizslisztes nyújtódeszkán kinyújtottam a tésztagombócot, lekentem a krémmel és ahogyan a kakaóscsigát, a hosszabbik oldalával feltekertem. Ezután a tetejétől elhagytam kb. 4 cm-et és kettévágtam hosszában a tésztát, majd meg áthajtottam egymáson és egyet csavartam rajta. Belehelyeztem a formába, és hagytam kelni kb. 10 percet.Ezután lekentem a tetejét a rizstejes olajjal és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem. 45 percet sült, de akkor jó mikor már szép színű a teteje. A biztonság kedvéért én szúrtam bele egy fogpiszkálót is. :) hogy ellenőrizzem jó -e már.