Kossuth kifli

  • 2017.03.27.
  • 2

Kossuth kifliEgy végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető süteményt sütöttem...mégpedig a Kossuth kiflit.Már olyan régóta szerettem volna megsütni, de csak most jött el az ideje.
Nem bántam meg, irtó finom, délután sütöttem és estére már egy darab sem volt belőle.A receptet a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvben találtam.
Tapasztalataim szerint a gm lisztek nem vesznek fel annyi zsíradékot, ezért én azon picit módosítottam, de ez semmi problémát nem okozott a
tészta állagában. Pont jó volt így. :)
Hozzávalók egy kisebb tepsihez:20 dkg porcukor15 dkg vaj (laktózmentes LIDL vajat használtam)20 dkg Mester süteményliszt10 dkg mandula durvára vágva vagy darált dió (én most diót használtam)1 kevés sütőpor1 citrom reszelt héja4 tojás különválasztvaA sütőt előmelegítettem 180 fokra.A tepsit kivajaztam és kiliszteztem. A lisztben elkevertem a sütőport. A tojásokat megmostam és különválasztottam. A fehérjét a porcukor felével kemény habbá vertem. A porcukor másik felét a vajjal habosra kevertem majd hozzáadtam a tojások sárgáját is és alaposan kikevertem.
A fehérjéhez hozzákevertem a vajas keveréket majd a lisztet is.
A kikent tepsibe öntöttem a masszát, majd a tetejére rászórtam a durvára vágott diót.
Középső (2) rácson 30 percet sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem.