Glutenix kelt kuglóf

  • 2017.03.31.
  • 7

Glutenix kelt kuglóf
Amióta gluténmentes diétát tartok még nem sütöttem kelt tésztás kuglófot.
Rengeteg kelt tésztát megcsináltam de a kuglóf eddig kimaradt. Gondoltam egy merészet és az új Glutenix csicseris kenyérporból álltam neki.
Nem csalódtam, gyönyörűen megkelt és megsült, nagyon finom és foszlós puha tésztája lett :)
Hozzávalók:35 dkg Glutenix csicseriborsós kenyérpor320 ml folyadék, nekem ebből 160 Joya mandulás rizstej és 160 ml víz
2 csapott evőkanál porcukor17 gramm friss budafoki élesztő
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk vanília kivonat
1 citrom reszelt héjapici citromlé2 evőkanál olvasztott LIGA vagy olaj
A kakaós részhez egy ek. Tutti holland kakaópor, 1 csapott ek porcukor és pici vízAz élesztőt a langyos vizes-tejes keverékben felfuttattam, a lisztben elkevertem a többi szárazanyagot. Hozzáöntöttem az élesztőt, géppel dagasztatni kezdtem a tésztát, a citromlevet is beletettem aztán a végén az olajat és
majd alaposan kikevertettem a géppel. Ez sűrű nokedlitészta állagú lesz.
A tészta kétharmadát egy kikent és kirizslisztezett ( a rizslizstet el is lehet hagyni) kuglóf formába tettem a maradékhoz hozzákevertem a kakaót a porcukrot és a vizet, alaposan átkevertem és többire kanalaztam. Letakarva duplájára kelesztettem, kicsi olajjal lekentem és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem.
A tetejére csokimáz került: 4 ek víz, 4 ek cukor 2 csapott ek. kakaópor és 4 dkg liga keveréke. A vízzel a cukrot felfőztem abba bekevertem a kakaóport majd a vajat.