Klári sütőporos pizzája

  • 2017.02.28.
  • 4

Klári sütőporos pizzája
A napokban találtam egy nagyon jó receptet a GM FB csoportban, Klárinál. Annyira guszta volt a fotó, hogy tudtam, ki kell próbálnom.
Tudom, a pizza élesztős tészta, de van aki eü. okokból élesztőt sem fogyaszthat, így nekik kiváló alternatíva.
Teljes mértékben a receptleírást követtem, csak én laktózmentes sajtot használtam és kb. 20 ml-vel több vizet felvett a tészta nekem, valamint fél adagot készítettem.
Itt láthatjátok az eredetit ugye milyen jól néz ki? :)
Hozzávalók 1 normál méretű pizzához:
150 gr Mester házi kenyérliszt
5 gr só
2 gr sütőpor125 ml langyos víz (nekem gyúrásnál még felvett keveset)
1 ek étolaj
A feltéthez:
sonka apróra vágvalilahagyma
laktózmentes sajt (mozzarella)DM Alnavit bio paradicsompüré
A száraz hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a vizet és az olajat. Enyhén olajos kézzel alaposan átgyúrtam.
Egy sütőpapíros tepsibe tettem (30x30 cm), illetve nyomkodtam, simítottam a tésztát, még mindig gyengén olajos kézzel.Rákentem a paradicsomot, megszórtam az apróra vágott sonkával és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb. 15-20 percre.Ezután kivettem, rátettem a sajtot és a hagymát is majd visszatoltam a sütőbe és készre sütöttem. Összesen kb. 30-35 perc alatt megsül.
Nagyon nagyon finom :)Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az EgészségMarket biztosítja!